≫ 

Počelo saslušanje svedoka o ubistvu porodice Đokić: Govorile kolege Džonićevog sina

Stefan je organima gonjenja kazao da je u vreme ubistva kao profesionalni vojnik bio angažovan u Kopnenoj zoni bezbednosti

  • 2
Stefan Džonić Foto: Facebook/S. Dž.

Pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu danas u 12 sati počelo je saslušanje prvih svedoka u istrazi ubistva porodice Đokić.

Prvi na spisku su petorica kolega Stefana Džonića osumnjičenog da je sa bratom Milanom i ocem Goranom 26. na 27. septembar usmrtio rođake, Gorana, Gordanu i njihovu dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju.

Braća nisu prisustvovala saslušanju.

Nakon saslušanja prvog svedoka novinarima se obratio branilac Stefana i Milana, Filip Domazet, koji je izrazio zadovoljstvo sadržinom njegovog iskaza.

- Ne bih mogao da vam kažem šta je svedok rekao u interesu istrage, ali mogu da vam potvrdim da je odbrana zadovoljna. Iskaz svedoka odnosio se na okolnosti njegovog prisustva na radnom mestu u vreme izvršenja zločina - saopštio je Domazet.

Stefan je organima gonjenja kazao da je u vreme ubistva kao profesionalni vojnik bio angažovan u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- I ostali svedoci potvrdili su odbranu mog klijenta. U nastavku dokaznog postupka ponovo će biti saslušan prvoosumnjičeni Goran Džonić radi razjašnjenja stanja stvari. To bi trebalo da se desi u četvrtak - kazao je Domazet.

Prema nezvaničnim saznanjima, svedoci su potvrdili da je kritičnu noć Stefan proveo sa njima u spavaonici u vojnom objektu u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Braća su se kod svog advokata interesovala kada će im biti ukinut pritvor. Stefan je brinuo kako će se vratiti u selo, jer će svi misliti da je kriv, posle svega što im se desilo.

Video: Ovo je put kojim se kretao Džonić od mesta ubistva do mesta gde je spalio automobil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA