≫ 

Rokvić osuđen na godinu, a sinoć divljao na pumpi: Povezan sa Kristininim ubicom, pastorak je Dijane Janković

Stefan Rokvić je sin biznismena Danijela Rokvića (53), oženjenog pevačicom Dijanom Didi Janković (31)

  • 7
Ubistvo na pumpi, Stefan Rokvić

Foto: Nikola Tomić

Stefan Rokvić (30), koji je uhapšen noćas u kafiću na jednoj benzinskoj pumpi, osuđen je na godinu dana kućnog zatvora zbog neprijavljivanja ubistva na NIS-ovoj pumpi Kristine Kaplanovića 2017. godine, a za šta je na 30 godina osuđen Miloš Srevrić zvani Flekica.

Rokvić je zbog tog dela hapšen na aerodromu “Nikola Tesla” u novembru 2019. godine, ali je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten. On je na saslušanju kod tužioca negirao krivicu.

- Postoje saznanja, ali i dokazi da je vozio Srebrića koji je optužen za ubistvo. Na teret mu se stavlja saučesništvo u slučaju teškog ubistva. Na saslušanju kod tužioca on je negirao krivicu - objavili su tada medijie.

Stefan Rokvić je sin biznismena Danijela Rokvića (53), oženjenog pevačicom Dijanom Didi Janković (31). 

Kada je trebalo da iznosi odbranu, on je ostao pri svojim rečima koje je izrekao u tužilaštvu.

- Ne želim da iznosim odbranu, niti da odgovaram na pitanja. Ostajem pri odbrani i izjavi koji sam dao na saslušanju u tužilaštvu i ne osporavam ništa iz optužnice - rekao je u Višem sudu u Beogradu u junu 2020. godine.

On je tako priznao krivicu, a u istrazi je ispričao da je to veče vozio Srebrića u njegovo selo kod Velike Plane i da je stao na auto-putu da ovaj nešto uzme sa pumpe. Posle su nastavili put, a tek sutradan je čuo za ubistvo devojke i povezao šta se desilo.

Navodno je dobio ozbiljne pretnje da nikome ništa ne priča i sklonio se u inostranstvo. Vratio se u novembru prošle godine kada je odlučio da progovori. Tada u sudnici nije ni pogledao Srebrića. Sve što je Rokvić rekao istražnim organima, Srebrić je opovrgao na suđenju.

- Stefan i ja smo se upoznali 2013. u pritvoru, u kom smo boravili zajedno. Kada sam odslužio zatvorsku kaznu, nastavio sam da se družim s njim. Viđali smo se i bili smo prijatelji, često smo koristili marihuanu i kokain koje je Rokvić kupovao - izjavio je na jednom od ročišta Srebrić, koji je tvrdio da se na dan ubistva nije ni video ni čuo sa Stefanom, već tek mesec i po kasnije.

Tokom suđenja za ubistvo Kristine Kaplanović Stefan se redovno pojavljivao, osim što je jednom izostao, zbog bolesti. Sa Srebrićem je sedeo zajedno na optuženičkog klupi, a za razliku od Flekice, Rokvić u njega maltene nijednom nije pogleda. 

U jednom momentu Srebrićeva odbrana je tražila da se Flekica i Rokvić suoče, međutim do toga nikada nije došlo.

U Palatu pravde je uvek ulazio tiho, reč ne bi dobacio ni mnogim medijskim kućama koje bi bile ispred i fotografisale ga. 

Podsećanja radi, Srebrić je optužen da je kobne večeri, 25. maja pre dve godine na prostoru benzinske stanice NIS ubio Kaplanovićevu, koja je bila zaposlena na pumpi. Pri razbojništvu, gde je pokušao da ukrade 10.000 dinara povredio je i bubnu opnu Darku Stankovu.

Među dokazima koji su bili dovoljni za podizanje optužnice protiv Srebrića, nalazi se i izjava povređenog Stankova, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. Kristina Kaplanović upucana je tom prilikom u glavu, a preminula je nakon četiri dana borbe za život u bolnici.

Kod sebe imao nož, ali ne i dokumenta

 

Podsećamo, Rokvić je ponovo hapšen kasno sinoć u kafiću pri jednoj beogradskoj pumpi. Rokvić je u pratnji obezbeđenja boravio u objektu gde je došlo do incidenta sa zaposlenima, saznaje Telegraf.rs.

Kako saznajemo, Rokvić i njegova pratnja, M. B. su tokom tog sukoba zadobili udarce u glavu i sa posekotinama su prebačeni u stanicu policije, a povređen je jedan radnik pumpe. Kod njih su nađeni noževi, a tokom legitimacije su vikali i bili su u vidno alkoholosanom stanju. Protiv njih su podnete prekršajne prijave.

Policija je poziv dobila nešto posle 23 časa, a na licu mesta su zatekli razbacane stolice i stolovi iz bašte pumpe.

Alkotestom je utvrđeno da Stefan Rokvić u krvi ima 1,25 promila alkohola, a M. B. 1,46. Takođe, Rokvić kod sebe nije imao nijedan dokument.

Video: Sedim u sudnici pored ubice svoje ćerke, a on ne sme da me pogleda u oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    2. novembar 2021 | 08:33

    Vozio ga u pljacku,pri tom izvrseno ubistvo,i dobio nanogicu,ovo je stvarno samo u Srbiji moguce...

  • Adrijana

    2. novembar 2021 | 08:47

    Otišao u kafić da se napije a u kućnom pritvoru je???!!!!

  • Čeda

    2. novembar 2021 | 08:45

    Da imamo državu ovakvi bi se vodili kao nestali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA