Šokantna odbrana Lazara Galića: Kao da živim u "prokletstvu", brat (9) mi stradao pred očima, otac se udavio

Brat mu je stradao sa 9 godina, sa koliko je stradao i mali Stefan kojeg je pokosio na Karaburmi

  • 0
Stefan Balić, Karaburma Foto: Facebook/Čuvari/ke vatre, Facebook/Ofk Gol

Lazar Galić, koji je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izneo odbranu zbog tragedije koja se dogodila 18. jula uveče na Karaburmi kada je svojim automobilom udario dvoje dece od 5 i 9 godina na pešačkom prelazu, kao i njihovog oca, pa pobegao, izjavio je, između ostalog, da ima utisak kao da živi u nekom "prokletstvu".

To je rekao jer mu je, kako je naveo autobus zgazio brata od 9 godina na njegove oči, dok mu je otac poginuo dok je spasavao devojku koja se davila u moru u Crnoj Gori.

Galić je, izlažući prvi put svoju odbranu pred sudom, tvrdio da decu uopšte nije video na pešačkom prelazu, jer su oko prelaza bila parkirana vozila. Izjavio je saučešće porodici Balić, navodeći da zna da im to sada ništa ne znači.

- I oni i moja porodica smo uništeni do kraja života. Ja ću morati da živim sa tim -  rekao je Galić i dodao:

- Imam utisak da živi u nekom "prokletstvu". Autobus mi je pregazio rođenog brata od devet godina na moje oči, a otac mi je poginuo 2005. godine spasavajući devojku koja se davila i moru u Crnoj Gori.

U detaljnom iskazu opisao je da se kobne večeri kretao Ulicom Marijane Gregoran brzinom od 40-50 kilometara na čas, kada je na 70-80 metara video čoveka kako stoji na ivici pešačkog prelaza, ali ne stupa na njega.

- Kada sam bio na 10 metara od pešačkog on je naglo stipio na pešački prelaz i ja sam skrenuo u desno i popeo se na trotoar. Osetio sam tup udarac i nastavio sam da vozim. Posle 50 metara sam pogledao u retrovizor i video čoveka kako stoji na ulici - ispričao je Galić.

Takođe je tvrdio da je zaustavio auto i izašao iz njega u Danteovoj ulici i vratio se na 15-20 metara od mesta nesreće. Tu je čuo da su povređena i deca, uz vrisku žena i psovke.

- Bio sam u stanju nekog ludila, nisam znao šta bih. Otišao sam kući i nikom ništa nisam govorio te noći, nisam spavao. Hteo sam sutradan da ispričam sve supruzi i da se predam policiji, ali je policija sama došla i odvela me -  rekao je optuženi.

Galić se na počeku suđenja krajem septembra kratko izjavio da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret, dok se u julu na saslušanju pred tužiocem branio ćutanjem.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, optužnim predlogom protiv Galića, od suda traži da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, kao i meru bezbednosti Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Video: Protest građana Karaburme zbog pogibije dečaka na pešačkom prelazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA