≫ 

Recept za katastrofu: Traktori velika opasnost u saobraćaju, često su neosvetljeni

Godišnje se desi više od 700 saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju poljoprivredne mašine

  • 3
Traktor Vladimirec Foto: Mateja Beljan

Saobraćajna nesreća u kojoj je putničko vozilo naletelo na neosvetljen traktor, na putu Senje-Ćuprija je samo jedna u nizu nesreća u kojima je učesnik bio traktor. Godišnje se desi više od 700 saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju poljoprivredne mašine.

Udes je bio stravičan. Traktor se prevrnuo, a putničko vozilo je sa puta sletelo u jarak, prenose Novosti.

Takve nesreće veoma su česte u vreme obavljanja poljoprivrednih radova zbog toga što mnogi traktori nemaju adekvatnu saobraćajnu signalizaciju za vožnju regionalnim putevima, piše portal Infocentrala.

Samo mesec dana ranije uhapšen je D. J. (32) iz okoline Jagodine, kada je poginula 67-godišnja žena, a tri osobe su povređene, među kojima i dvoje dece.

On se sumnjiči da je upravljajući "golfom" naleteo na traktor u čijoj korpi se prevozila žena koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta, a vozač traktora i dvoje dece koji su bili u kabini pored njega zadobili su lakše povrede.

Traktori zbog male brzine, ali i zbog činjenice da često vuku preopterećene prikolice, predstavljaju veliku opasnost. A kada na sve to dodamo njihovu slabu ili nikakvu osvetljenost onda dobijamo "recept za katastrofu".

Zato je veoma bitno da vozači drugih, bržih učesnika u saobraćaju poštuju ograničenja brzine uz povećanje pažnje.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, najveći broj poginulih vozača i putnika u ili na traktorima zabeležen je u periodu od aprila do novembra meseca, i to u popodnevnim časovima, između 15 i 19 sati.

Video: Traktor mu se prevrnuo, pa se polio vrelom vodom iz hladnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ohman

    2. novembar 2021 | 20:03

    To je znak da selaci nemaju para a najvise rade. Dok se paraziti goste preko tv-a.

  • Brmbrm

    2. novembar 2021 | 21:25

    Sigurno veći problem predstavlja blato koje iznose sa njiva na asfalt kako poljoprivredne masine tako i kamioni sa raznih gradilista koji osim blata prosipaju i svez beton koji se brzo steže na asfaltu,pesak,šljunak,otpad...o pretovarima i neadekvatnim zastita materijala koji prosipaju i ostećuju automobile koji idu iza njih da i ne govorimo,pucanje soferki,guljenje farbe na haubi od kamencića i sljunka je katastrofalno ali to se jima ne zamera pa cak i da ih neko zaustavi to se resava sa crvenom lagano....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA