≫ 

Muškarac poginuo u požaru u Prigrevici: Umeo da zaspi sa cigarom, nije prvi put da se nešto zapali

Telo stradalog Gojka Klašnjića poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu

  • 0
Požar u Bloku 70 Foto: Mateja Beljan

Gojko K. (60) izgubio je život kada je noćas oko dva sata u njegovoj porodičnoj kući u Karađorđevoj ulici u Prigrevici izbio požar.

Plamen je, kako kaže Gojkov zet Milan, najverovatnije izazvala cigareta koja je ostala upaljena. Milan sa suprugom Marijom i decom ima kuću u istom dvorištu. On je tokom noći slučajno primetio vatru i odmah pozvao vatrogasce koji su sprečili tragediju većih razmera.

- Probudio sam se nešto posle 2 sata i učinilo mi se da kod Gojka u stanu vidim svetlo, što mi nije bilo neuobičajeno, jer je često umeo da zaspi, a da svetlo ostane upaljeno. Kad sam se bolje zagledao, shvatio sam da je to zapravo vatra. Potrčao sam u sobu da ga izvučem, ali nažalost sve je već bilo zahvaćeno gustim dimom, koji je vrlo brzo počeo da me guši. Jedva sam uspeo da izađem u dvorište i odmah sam se onesvestio. Kad sam došao sebi, otišao sam da pozovem vatrogasce, ali telefon nije radio, jer su žice već bile izgorele. Otrčao sam kod komšije, odakle smo pozvali vatrogasce. Brzo su došli, vatra je već bila zahvatila i stari deo kuće, do Gojkove sobe, ali na svu sreću uspeli su da je ugase da se ne proširi na komšijske kuće. Ne smem da pomislim šta bi se dogodilo da se nisam probudio. Mogli smo svi da stradamo - ispričao je Milan za Kurir.

Prema njegovim rečima, gašenje požara je trajalo više od dva sata. Vatra se iz sobe u kojoj je buknula proširila na veći deo krova znad same sobe kao i na krov susedne prostorije u starom delu kuće. Sestrin stan, koji se nalazi na drugoj strani dvorišta je, na sreću, ostao netaknut.

Gojko je, kako kaže njegov zet, dugo godina bio psihički bolestan, zbog čega je i upućen u invalidsku penziju. Bio je strastveni pušač i često je umeo da zaspi sa zapaljenom cigaretom u ruci.

- Ovo je ko zna koji put da izbija požar u njegovoj sobi, izazvan neugašenom cigaretom. Nije hteo da sluša, molio sam ga da ne pali cigaretu u krevetu. Nekako je išlo dok mu je majka bila živa, ona je uvek na vreme reagovala i sprečavala veće požare. Međutim, samo mesec i po nakon njene smrti, dogodi se tragedija. Nije mogao bez cigareta, pušio je i po tri kutije dnevno i evo, cigareta ga je na kraju, nažalost, koštala i života - dodaje.

Telo stradalog poslato je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Video: Izgorela trospratna zgrada: Veliki požar gasilo preko 140 vatrogasaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA