≫ 

Na pitanje o smrti rođaka se smejao: "Džonić se trudi da prikrije zločin, ali je to nemoguće"

Posle saslušanja pred Višim javnim tužilaštvom Gorana Džonića izjave novinarima je dao advokat Mladen Magdelinić, koji brani osumnjičenu braću K. M. i K. M.

  • 1
Goran Džonić Porodica Đokić Foto: Facebook/Goran Dzonic

Četiri sata trajalo je saslušanje Gorana Džonića, osumnjičenog za ubistvo tročlane porodice Đokić u selu Moravac kraj Aleksinca. Džonić tvrdi da iz njegovog pištolja nije pucano.

Posle saslušanja Džonića izjave novinarima je dao advokat Mladen Magdelinić, koji brani osumnjičenu braću K. M. i K. M. Prema njegovim rečima, Džonićev iskaz je kontradiktoran.

- Toliko je novih i različitih stvari u odnosu na ranije izneo, da ja sad nisam u stanju da podelim sa vama u čemu se te razlike ogledaju. 'Ajde što je kontradiktoran, što je govorio suprotno, nego kad ga kroz pitanja tužilac i odbrana sateraju u ćošak, kreće ili da se dere ili da plače, ponaša se zaista na jedan čudan način. Na svaki način pokušava da se izvuče iz klopke u koju sam upada, očigledno da je nemoguće ovakav zločin prikriti - rekao je jedan od advokata koji brani osumnjičenu braću.

Na novinarsko pitanje da li Džonić i dalje tvrdi da nije izvršilac, advokat Magdelinić kaže "Apsolutno".

Magdelinić kaže da Džonićev iskaz zahteva jednu "dublju analizu". Prema njegovim navodima, Džonić se trudi na "raznorazne načine da prikrije zločin, iako je to nemoguće, od nelogičnih objašnjenja pa sve do promena u ponašanju, u smislu, treba mu voda, treba mu odmor, plače, ljuti se, viče, to je sve posledica nemogućnosti da daje logične odgovore".

Na pitanje novinara da li je u nekom trenutku Džonić pokazao empatiju prema žrtvama, advokat kaže da se osumnjičeni za monstruozna ubistva "u nekom trenutku čak i nasmejao". To su bile reakcije na pitanja vezana za smrt njegovih rođaka, navodi advokat.

Podsetimo, pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu danas su saslušana još tri svedoka u sklopu istrage protiv Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravac osumnjičenog da je u noći između 26. i 27. septembra ubio Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju.

Mladen Magdelinić kaže da je zadovoljan iskazima svedoka.

- Svi su posredno ukazali na Džonića kao izvršioca, a nisu ukazali na moje klijente - rekao je advokat.

Video: Osumnjičeni Džonić stigao na svedočenje: Policija ga uvela na zadnja vrata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolce Grozdanovski

    5. novembar 2021 | 05:29

    Ljudi NE dajte da se ova zivotinja samoubije . On treba da umire 99 puta .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA