"Ulazi u kola, ubiću te": Komšija bio očevidac događaja koji je prethodio zločinu kod Tutina

Osumnjičeni za ubistvo je bio M. P. (55) iz Tutina, čije je telo u subotu pronađeno u selu Vrba

  • 8
Maja O Foto: Facebook

Komšija nastradale žene Maje O. (35) iz sela Donja Vrba kod Kraljeva, čije je telo sa ranom od metka na slepoočnici u četvrtak oko 14 sati nađeno u Ibru u mestu Ribariće kod Tutina, bio je svedok događaja koji je prethodio ovoj užasnoj tragediji.

- U sredu oko 18 sati bio sam u svom dvorištu kada je taj M. P. "golfom" došao do njene kuće. Ona je došla do kola i jasno sam čuo kako on navaljuje da uđe u auto. Viknuo je: "Ulazi u kola, ubiću te!", i uhvatio je za ruku, uvukao u auto i otišli su. Od tog momenta njoj se izgubio svaki trag - rekao je komšija za Kurir.

Osumnjičeni za ubistvo je bio M. P. (55) iz Tutina, čije je telo u subotu pronađeno u selu Vrba.

Prema saznanjima iz istrage, sumnja se da je M. P. ubio Maju u svom "golfu 4" još u Kraljevu, a da je potom sa mrtvom ženom u kolima prešao više od 120 kilometara do Ribarića, gde je telo bacio u reku.

- "Golf 4" je pronađen u garaži kuće M. P. u Tutinu. U autu su nađeni tragovi krvi, kao i čaura, što ukazuje na to da je žena ubijena u kolima. Tragovi krvi nađeni na obali Ibra, ukazuju na to da je on nju tu izvukao iz auta, bacio u vodu, a da se potom odvezao kući, parkirao kola i pobegao - objašnjava izvor.

Komšije iz sela Donja Vrba kažu da se sumnja da je M. P. namamio Maju na prevaru da izađe iz kuće.

- Navodno je došao da joj preda ključeve od automobila, koji joj je registrovao. Bilo je to u sredu oko 18. Od tada je nismo videli, a u četvrtak smo čuli da je njeno telo nađeno u Ibru - kaže jedna komšinica kroz plač:

- Znam da su je njeni zvali telefonom, ali nije odgovarala. Znali su da je došao M. P. navodno da joj pomogne oko registracije kola. Bili su u strahu, ali su ipak slučaj prijavili policiji.

Kako komšije pričaju, Maja je bila prijateljica sa M. P. do te mere da je, pošto se razišla sa suprugom, letos gostovala kod njega u Sutomoru. Kako kažu, da li su bili nešto više od prijatelja, ne mogu sa sigurnošću da tvrde.

- Bila je to neka prijateljska veza, ali je sve puko kada je M. P. postao nasilan. Letos ju je pretukao u Crnoj Gori, pa je Maja to prijavila tamošnjoj policiji, ali niko nije reagovao. Od tada je prekinula svaki kontakt s njim, ali je on ipak povremeno dolazio i navaljivao da se pomire - dodaje komšinica.

Za ubijenu Maju svi imaju reči hvale i ističu da je bila ponos sela. Kako kažu, ona je živela kao podstanar sa maloletnim detetom i ocem, koji je zbog posla često bio na terenu.

- Živela je ovde više od desetak godina, inače je razvedena. Radila je u fabrici, a sve slobodno vreme posvećivala je detetu. Borila se kao samohrana majka da dete ima sve. Njen bivši suprug nije se ovde ni pojavljivao. Ona je detetu bila i majka i otac - priča komšinica:

- Bila je veliki čovek. Druželjubiva i spremna svakom da pomogne. Bolovala sam od korone, a ona je došla da me neguje. Kovid je dobila i moja ćerka i, opet, eto Maje da nam pomaže. Rizikovala je da se inficira, ali je nama pomagala. Takva je ona bila.

Maji je, potvrđuju svi u selu, pomoć i podršku pružao bivši svekar Milorad Lazarević, koji živi na drugom kaju Vrbe.

- Naravno da nas je pogodila tragedija. Ja sam prijavio policiji da je Maja nestala, a sutradan su nas pozvali da potvrdimo da li je ona žrtva. Unuče volim više od svega i sada ga mi čuvamo. Strahovali smo kako će reagovati na vest o smrti majke, ali je on to stoički podneo. Ako je potrebno, obezbedićemo mu i stručnu pomoć - kaže Milorad Lazarević i dodaje da je njegov sin, a Majin bivši muž, trenutno u zatvoru.

- Šta da kažem. Mlad je i neodgovoran. Radili smo u inostranstvu i malo nam je izostala kontrola nad njim. Upao je u loše društvo, i alkohol i droga su mu razorili porodicu - kaže Lazarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    14. novembar 2021 | 11:51

    Zasto komsija nije pozvao policiju, kad je znao kakv je

  • Branka

    14. novembar 2021 | 12:00

    Komsije su mogle da spasu ovu majku maloletnog deteta , sad pricaju , greota....

  • Milica

    14. novembar 2021 | 12:54

    Nemojte osuđivati ženu, teško je živela, samohrana majka, podstanar u selu kod Kraljeva. Verovatno je tražila muškarca, oslonac koji će joj pomoći u tom njenom teškom životu. Kad je videla sa kim se upetljala, već je bilo kasno. Možda je i mogla da se isčupa iz kandži manijaka, ali nije imao ko da je čuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA