≫ 

Presuda za smrt Jovane (25) koja je poginula u saobraćajki: Gigić osuđen na 7 godina

Gigić se pred sudom branio navodnom tehničkom neispravnošću vozila

  • 25
Jovana Petković, poginula devojka Foto: Privatna arhiva

Nišlija Mladen Gigić (20) osuđen je danas na kaznu zatvora u trajanju 7 godina zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula dvadesetpetogodišnja Jovana Petković.

Gigić je vozilom „folksvagen golf“ na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boška Buhe u Nišu, prošao kroz crveno svetlo na semaforu brzinom od 101 km/h i udario u „BMW“ kojim je upravljala pokojna devojka.

Ustanovljeno je da je u trenutku nesreće u krvi imao 1.38 promila alkohola usled čega je bio apsolutno nesposoban za bezbedno upravljanje vozilom. Od siline udarca „BMW“ je prešao preko razdelnog ostrva i udario u stub saobraćajne signalizacije a devojka je zadobila teške telesne povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome kostiju od kojih je preminula u niškoj bolnici posle osam dana.

Gigić se pred sudom branio navodnom tehničkom neispravnošću vozila.

- Kada sam stigao na četrdesetak metara od te raskrsnice, počeo sam da postepeno kočim. Prišavši semaforu, shvatio sam da se auto ne zaustavlja već čak dobija ubrzanje. Naglo sam zakočio a noga mi je propala do patosa i posle toga se ničega više ne sećam – opisao je udes optuženi.

Jovana Petković je samo par meseci pre nesreće odbranila master na Arhitektonskom fakultetu i planirala je da se sa momkom nastani u Beču gde joj živi porodica. Petkovići su u više navrata izrazili nezadovoljstvo što je Gigić pušten iz pritvora a tim povodom su pod sloganom „Pravda za Jovanu“ organizovali i protest ispred niške Palate pravde.

Video: Ovde je ubijen Stefan! Građani sa Karaburme poručuju: Niste nam dali drugi izbor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ноле

    18. novembar 2021 | 14:06

    Он ће за пет година напоље а Јована из хладног гроба никад.И јел то правда !?

  • Dasa

    18. novembar 2021 | 14:02

    Premalo!

  • Sara

    18. novembar 2021 | 14:04

    Mala je to kazna, za neciji zivot. Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA