≫ 

Stan na Čukarici, u kom je nađeno telo, zapečaćen više od mesec dana: 3 su razloga zašto je tako

Policija, koja prva ulazi u stan ima zadatak da otkrije da li postoje tragovi krivičnog dela, a stan potom prelazi u nadležnost tužilaštva

  • 0
Zapečaćen stan, VJT, Čuakrica Foto: Telegraf.rs

Stanovi u kojima su pronađena tela mogu da budu zapečaćeni i po nekoliko meseci, a sve zavisi od toga da li tragovi ukazuju na počinjen zločin i koliko dugo se čeka obdukcija.

Tako je stan u jednoj zgradi u Žarkovačkoj ulici, u kojoj je čovek preminuo, a pronađen je posle 10 dana, zapečaćen od 8. oktobra.

- Stan je zapečaćen dok traje istraga. Tu se uključuje i pitanje naslednika. Proces može da potraje dok se oni ne pronađu. Zadatak policije kada izađe na lice mesta je da konstatuje smrt, ali i da istraži da li u stanu ima sumnjivih tragova koji mogu da ukažu na zločin. Slučaj dalje preuzima tužilaštvo, koje zapečati stan. On može da bude zapečaćen i dok se ne pronađu srodnici osobe koja je preminula - objašnjavaju za Telegraf.rs iz MUP Srbije.

Slučaj potom prelazi u nadležnost tužilaštva, a konkretan stan zapečatila je tužiteljka VJT u Beogradu.

- Ukoliko je stan zapečaćen duže vreme, neke od opcija su da postoje tragovi da je izvršeno krivično delo ili da se čeka obdukcioni nalaz. Nije neuobičajeno da stan bude zapečaćen i po nekoliko meseci - dodaju iz VJT Beograd.

Video: Policija upala u stan i pronašla telo devojčice: Jezivo ubistvo, žrtva nasilno ubijena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA