≫ 

Sukob u Pazaru: Nepoznati počinilac hteo da uništi tablu Aćif Efendiji, izbila i tuča

Policija vrši uviđaj

  • 19
Novi Pazar Foto: Indeksonline.rs

U centru Novog Pazara, za sada nepoznati počinilac, pokušao je večeras da uništi tablu Aćif Efendiji, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba nekoliko osba, javlja Indeksonlajn.

Kako navodi novopazarski portal, posle udaranja čvrstim predmetom o tablu, došlo je do incidenta i fizičkog sukoba nekoliko lica.

Policija trenutno vrši uviđaj na licu mesta.

Aćif Hadžiahmetović, poznat i kao Aćif Bljuta, među bošnjačkim pristalicama poznat i kao Aćif Efendija, bio je albanski političar iz Raške oblasti u Kraljevini Jugoslaviji tokom međuratnog perioda i Drugog svetskog rata.

Tokom međuratnog perioda bio je gradonačelnik Novog Pazara i zamenik predsednika regionalne političke partije muslimana Džemijeta.

Posle invazije Sila osovina na Jugoslaviju za vreme Aprilskog rata 1941. Hadžiahmetović je postavljen za gradonačelnika Novog Pazara.

Krajem rata, partizani su ga streljali zbog saradnje sa okupatorom i masovnih ratnih zločina nad Srbima i ubistava onih Albanaca i muslimana koji su bili protiv njegove vlasti, piše Tanjug.

On je u avgustu 2012. godine, kada je Bošnjačko nacionalno veće obeležavalo godinu znamenitih ličnosti iz bošnjačke istorije, u centru Novog Pazara dobio spomen ploču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    20. novembar 2021 | 23:59

    Тужно је што је то неко лично покушао да уклони, а не држава. И онај који ју је поставио, требао је да робија. Србија је смешна држава.

  • мики 011

    20. novembar 2021 | 23:56

    Pošalji zandarmeriju da skine!!!Kad je moglo u Preševu,moze i u Pazaru(mora).Zakon i drzava mora da se poštuju.Kome se ne svidja široko mu polje!!!Časni pazarci,ne gubite glave za ŠIPTARA!!

  • Vasilije

    20. novembar 2021 | 23:33

    Kako to do sad nije bilo uklonjeno ?? 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA