≫ 

Poginuli u eksploziji u Leštanima imao 38 godina: Svi povređeni imaju teške povrede

Eksplozija se dogodila u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata gde je bilo skladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma goriva

  • 43
Eksplozija Leštane Foto: ATA Images

U stravičnoj eksploziji koja se dogodila danas u fabrici EDePro kod Leštana, ukupno je 16 povređenih, a najmanje dvoje poginulih, od kojih je jedna osoba stara 38 godina, piše Blic.

Devet osoba od 16 povređenih primljeno je na dijagnostiku u Urgentni centar u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu iz ove zdravstvene ustanove.

Video: Policija pretražuje teren kod Leštana: Haos u saobraćaju na Bubanj Potoku

Kako je rečeno, dve osobe su u teškom stanju, dok se ostalih 7 nalazi na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Više osoba se vodi kao nestalo, a strahuje se od novih eksplozija zbog čega nadležni apeluju na građane da izbegavaju ovaj deo grada. 

Do eksplozije je došlo u fabrici u kojoj se prave protivgradne rakete. Uzrok eksplozije je još nepoznat.

Prilazi fabrici kompanije Edepro u Leštanima su blokirani od strane policije.

Kompanija je potvrdila da se danas desila eksplozija u njihovom pogonu.

- Danas oko 14 sati došlo je do eksplozije u magacinu gotovih proizvoda našeg proizvodnog postrojenja na adresi Kružni put 187 u Leštanima - navedeno je u saopštenju dostavljenom našem portalu, koje je potpisao generalni direktor Branislav Jojić.

Video: Čuju se detonacije u blizini Beograda: Snažna eksplozija u fabrici raketa kod Leštana

Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da se eksplozija dogodila u magacinu raketnog goriva površine 260 kvadrata gde je bilo skladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma goriva.

- Ovom prilikom, nažalost, stradala su dva radnika, a 16 je povređeno. Vatrogasne ekipe su uz pomoć policije i Hitne pomoći uspele da spasu četiri čoveka. Na licu mesta bilo je 11 vatrogasnih vozila sa 56 vatrogasaca. Pogon je zapošljavao po 40 radnika u smeni. U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane - rekao je on.

Svi povređeni imaju teške povrede, ali kako je Novostima potvrđeno u ovoj ustanovi, oni nisu životno ugroženi.

Video: Eksplozije u blizini Beograda, veliki i gust oblak dima se diže u nebo: Još se čekaju informacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    23. novembar 2021 | 18:06

    Javašluk na svim nivoima u državi.

  • nolee

    23. novembar 2021 | 18:59

    ne dao bog da imamo nuklearnu bombu..

  • N B G

    23. novembar 2021 | 18:59

    Neka pitaju Profesora Branu Sa mašinaca i njegovog bratanca a i šefa pogona Sašu zvanog robo vlasnik, tamo radi samo ko mora dok ne nadje drugi posao, bez dana obuke i bez adekvatne školske spreme, a i mnogi sa mašinaca rade a da se ne vode da rade tamo već kao doktorati😊 Sve sredio deda BRANA CRNO GORAC pa će i ovo da zataška, kao i kad se zapalio valjak sa gorivom pa kada je Nikoli isti valjak smrckao ruku, itd itd a da i kao da radnici nemaju osiguranje zivoto, do skoro ni sistem za gašenja požara nego uzmi aparat pagasi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA