≫ 

Napadači na Daška Milinovića nepravosnažno osuđeni na zatvorske kazne, dvojica puštena na slobodu

Milinović je napadnut 16. aprila ove godine, u Novom Sadu, nedaleko od Osnovne škole "Vasa Stajić", prilikom odlaska na posao

  • 1
Daško Milinović Foto: Tanjug

Napadači na novosadskog radijskog voditelja Daška Milinovića osuđeni su na zatvorske kazne. U Osnovnom sudu u Novom Sadu je 8. decembra doneta nepravnosnažna presuda kojom su na zatvorske kazne osuđeni dvadesetpetogodišnji U. S. i dvadesetčetvorogodišnji N. K, kao i tridsetjednogodišnji podstrekivač M. E, prenosi portal 021.rs.

- U. S. je oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci koja se ima izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuje uz primenu elektronskog nadzora, dok je okrivljeni N. K. oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u saizvršilaštvu i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca, a okrivljeni M. E. je oglašen krivim zbog krivičnog dela laka telesna povreda u podstrekivanju i osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca - navode u sudu.

Kako dodaju u sudu, nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenima N. K. i M. E. ukinut je pritvor, te su isti pušteni na slobodu. To znači da oni čekaju poziv na izvršenje kazne.

Milinović je napadnut 16. aprila ove godine, u Novom Sadu, nedaleko od Osnovne škole "Vasa Stajić", prilikom odlaska na posao.

Ubrzo nakon incidenta, napadači U. S. i N. K. iz Surčina su uhapšeni, kao i M. E. iz Jakova, koji je osuđen zbog podstrekivanja nasilja. Tužilaštvo u Novom Sadu prethodno je predložilo maksimalne kazne zatvora u trajanju od po pet godina.

Podsetimo, Milinović je napadnut dok je išao na posao. On je nakon napada ispričao da su ga napala dvojica mladića koje je prethodni dan primetio da ga prate. Prema njegovim rečima, napadači su ga poprskali suzavcem i potom udarili metalnom šipkom.

Nekoliko dana nakon napada, Milinović je ocenio da je napadnut jer "nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti".

Video: Milinović: Prepoznao je mlade fašiste koji su ga tukli palicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA