≫ 

Advokati traže da se Dijani Hrkalović ukine pritvor: Sutra ističe 30 dana od poslednjeg produženja

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora

  • 16

Branioci bivše sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović danas su sudu podneli predlog da joj se ukine pritvor, jer smatraju da su prestali svi razlozi za njeno dalje zadržavanje u pritvoru, koji joj je određen da ne bi uticala na svedoke.

- Saslušani su svi predloženi svedoci i nema razloga da dalje bude u pritvoru - rekao je za Tanjug jedna od Hrkalovićkinih branilaca Nenad Tasić.

Njoj, inače, sutra ističe 30 dana od poslednje odluke o produženju pritvora, od 10. novembra.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem za koje joj preti kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Za ovu zaprećenu kaznu zakon predviđa sprovođenje tzv. skraćenog krivičnog postupka, u kojem pritvor može da traje najduže 30 dana uz mogućnost produženja za još 30 dana.

Hrkalovićka je uhapšena 15. oktobra zbog sumnje da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre dvadesetak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Krivičnim prijavama obuhvaćeni su i Šušnjić i Milenković.

Šušnjić se, takođe, tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Video: Završeno je saslušanje Belivuka i Miljkovića po zamolnici crnogorskog tužilaštva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boze

    9. decembar 2021 | 18:05

    Ja bi sve te njene advokate zatvorio na po 20 godina, kako neko moze da brani i kaze da mafijas koji ubija melje ljude da hrkalovicka radi u sluzbi koja nosi deo drzavnih moci, tajni , odgovornost, i ona sve to zloupotrebi, pa Jesu li ovi nasi Advokati normalni, i sta se takvim osobama ne sudi po kratkom postupku Belivuka ce i Miljkovica drzati deset godina kao Sarica, Legiju, Jovanovica i na kraju ce biti pojeo vuk magarca, nase pravosudje je nula ispod nule a drzava nam je haoticna gadimi se sto zivim u takvom ne uredjenom drustvu.

  • Eto

    9. decembar 2021 | 17:42

    takvi su advokati brane I kriminal

  • Brana

    9. decembar 2021 | 18:05

    Kako da ne,rezervisite joj i doček nove godine u kuli na BW da se devojčica proveseli ali pustite barem i Veljkana da ima s kim da džuska,nije u refu da na svog partnera posto Nesica sad neće smeti a i nema vrwmena mora da komanduje vojskama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA