≫ 

Zadržavanje do 48 sati za privedene žene Velje Nevolje i Marka Miljkovića

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal

  • 5
Veljko Belivuk Velja Nevolja Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili su zadržavanje do 48 sati za četiri osobe koje su danas privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, koji potiče iz kriminalne aktivnosti klana Belivuk - Miljković.

One se terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Na teritoriji Beograda i Pančeva uhapšeni su B. B. (38), S. Đ. (63), T. M. (32) i M. M. (28), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeni i Veljko Belivuk (36), Marko Miljković (30), kao i F. I. (30), koji su odranije u pritvoru.

Video: Snimak upada u Belivukovu kuću: Prikazano kako je otkrivena tajna soba, pored ulaza pepeo

Sumnja se da su oni novac uplaćivali na više bankarskih računa i kupovali stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa SBPOK, uhapšene su žena i tašta Veljka Belivuka, kao i supruge Marka Miljkovića i Filipa Ivanovića uhapšene su u svojim domovima zbog pranja novca za njegovu kriminalnu grupu.

Video: U pratnji 22 vozila, blokirana cela trasa od Makiša do Ustaničke ulice: Belivuk i ekipa u tužilaštvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA