≫ 

Tri osobe uhapšene zbog napada na autobus kod Dečana

*Napad se dogodio 26. novembra * Tužilaštvo potvrdilo hapšenje

  • 4
Kosovska policija Policija tzv. Kosova / Foto: Profimedia

Kosovska policija uhapsila je tri osobe u vezi sa trostrukim ubistvom u Glođanu, prenosi Kosovo-online.com pozivajući se na Ekonomija onlajn.

Reč je o tri osobe iz sela Glođane. Oni se sumnjiče da su povezani sa ubistvom vozača autobusa Ganija Đokaja i dvoje učenika.

Kosovska policija je kod troje osumnjičenih, koji su uhapšeni u vezi sa trostrukim ubistvom u Glođanu, oduzela pištolj i kalašnjikov, saznaje Signal.

Saznaje se da su u ovom slučaju bile dve racije.

Tužilaštvo u Peći potvrdilo je hapšenje troje osumnjičenih za trostruko ubistvo u Glođanu i njima je određen pritvor od 48 sati, a druge detalje nisu saopštili, prenosi Reporteri.

Glavni tužilac Tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj je na vanrednoj konferenciji za novinare istakao da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.

- Tri osumnjičena su uhapšena za ubistvo koje se dogodilo nedavno u selu Glođane. Tužilaštvo je donelo odluku o pritvoru u trajanju od 48 sati - rekao je Kurmehaj.

Naglasio je da zbog osetljivosti pitanja više informacija neće biti saopšteno.

Kako prenosi Kljan Kosova, Kurmehaj je naveo da je nakon napada započeta intenzivna istraga uz pomoć državnog tužioca i nadležnih policijskih jedinica i da su odlukom tužioca u predmetu uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično delo „teško ubistvo“.

Takođe je poručio da se posle hapšenja osumnjičenih nastavljaju sve neophodne radnje na rasvetljavanju slučaja.

Maskirana osoba je 26. novembra pucala iz kalašnjikova na autobus u Glođanu, u Dečanima, i tom prilikom ubila tri osobe, vozača autobusa Ganija Đokaja i dvoje srednjoškolaca G.M. i L.H.

Portali na albanskom su pre konferencije tužioca objavili da su uhapšene osobe iz sela Glođane i da se sumnja da su motivi napada povezani sa samoubistvom 20-godišnje devojke iz Glođana koje se dogodilo 2020. godine.

Porodica te devojke okrivila je vozača autobusa Ganija Đokaja za njeno samoubistvo.

U napadu na autobus 26. novembra, koji je saobraćao iz Đakovice za Glođan, pucano je iz kalašnjikova i tom prilikom ubijeni su vozač autobusa i dva učenika, dok je jedan učenik ranjen.

Video: Dečani zavijeni u crno: Sahranjeni ubijeni mladići, Haradinaj i Kurti prisutni

(Telegraf.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    11. decembar 2021 | 20:47

    Sramota siptari se ponadali da su Srbi to napravili.Hoce na tom jadu da dobiju politicke porne

  • Jadni Srbi koni zive u Glodjanu

    12. decembar 2021 | 07:21

    Mislili da su Srbi u autobusuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA