≫ 

"Deca nisu umešana u zločin, postoje svedoci": Oglasila se Džonićeva supruga

- Nadamo se već tri meseca da će da im ukinu pritvor, jer deca nisu umešana u zločin, ovaj mlađi je bio u vojnoj bazi 21 dan. Stariji isto ima svedoke, radio je te noći. Deca su stvarno dobra - kaže njihova majka Suzana Džonić

  • 6

Pritvor trojici Džonića je ponovo produžen pre nekoliko dana, a prema rečima majke Stefana i Milana Džonića, Suzane, cela porodica pati jer njena deca nisu umešana u zločin.

- Pravda neka pobedi, istina neka izađe na videlo, nemam komentar drugi nikakav. Ne znam zašto im je produžen pritvor - kaže Suzana Džonić. - Nadamo se već tri meseca da će da im ukinu pritvor, jer deca nisu umešana u zločin, ovaj mlađi je bio u vojnoj bazi 21 dan. Stariji isto ima svedoke, radio je te noći. Deca su stvarno dobra.

Prema rečima njihovog advokata Filipa Domazeta, on je tek danas primio rešenje o produženju pritvora i sprema se da uloži žalbu.

- Treći mesec produženja pritvora ničim nije opravdan - smatra on. - Razlozi su ponovo jedni isti, uznemirenje javnosti, koje im se stavlja na teret, smatram da to ne može biti razlog u konkretnom slučaju. Ulazimo u treći mesec pritvora, bez zaista ikakvih dokaza, ovo je premnogo, preteško porodici, idu praznici, deca su uznemirena. Ovo više nema smisla - naveo je Domazet.

Suzana Džonić Suzana Džonić, Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Prema njegovim rečima, u vezi njegovih branjenika ne očekuje nikakvu promenu u daljem toku istrage. Njihova nevinost nije upitna više, rekao je Domazet na pitanje šta očekuje od davanja iskaza u četvrtak.

- Ne očekujem ništa ni u četvrtak da će se promeniti - rekao je on.

Produženje pritvora

Podsetimo, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu produžio je 17. decembra za još 30 dana pritvor Goranu Džoniću iz Moravca, njegovim sinovima Stefanu i Milanu te Kostadinu Miloševiću i njegovom bratu Aleksandru iz istog sela, osumnjičenim za teško ubistvo tročlane porodice Đokić.

Uhapšeni 21. oktobra

Džonić i njegovi sinovi uhapšeni su 21. oktobra ove godine, a dan kasnije i braća Milošević poznata kao „Jojke“. Goran se sumnjiči da je brata od tetke i njegovu porodicu u noći između 26. i 27. septembra usmrtio hicima iz pištolja u atalu sela Moravac gde ih je namamio pričom da mu je potrebna pomoć jer mu se vozilo pokvarilo.

Njegovi sinovi se sumnjiče da su takođe učesvovali u zločinu, ali se tužilaštvo još ne izjašnjava o njihovoj ulozi iako je nesumnjivo da nisu bili direktni izvršioci jer i jedan i drugi imaju neoborive alibije. Braća Milošević uhapšena su nakon što ih je Džonić optužio da su oni inspiratori, ali i direktni izvršioci nezapamćenog zločina. Pritvor im je poslednji put produžen 19. novembra, a kako je rok ove mere istekao po prethodnom rešenju, danas je odlučeno da bude produžen.

Video: Filip Domazet, advokat pritvorene braće Džonić: Ulazimo u treći mesec pritvora,bez ikakvih dokaza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja

    20. decembar 2021 | 16:09

    Kakva deca? Sinovi valjda, to su odrasli ljudi...

  • Mile

    20. decembar 2021 | 17:27

    Deca su odrasli ljudi i verovatno su i te kako umešani, a i ovu ženu treba dobro preispitati. Nemoguće da ništa nije primetila i nije pomagala u prikrivanju zločina.

  • Ma jeste

    20. decembar 2021 | 17:08

    Da nisu umešana već bi bila puštena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA