Burno na suđenju za ubistvo pevačice Jelene: Zoranova odbrana traži odlaganje. Sudija: Nemojte učiti sud poslu

Za njeno ubistvo tereti se njen suprug Zoran Marjanović koji je negirao delo

  • 12

Pred Višim sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene aprila 2016. godine u Borči. Danas je trebalo da se odlučuje o dokazima odbrane. Zoran Marjanović je stigao u sud nešto pre 10 sati.

Na današnjem ročištu došlo je do rasprave između sudije i Marjanovićeve odbrane zbog čega je došlo do odlaganja, pa je sledeće suđenje zakazano za 11. februar. Naime, advokati Zorana Marjanovića su se pobunuli tokom izvođenja dokaznog materijala.

- U predlogu optužnice se ne nalaze dokazi koje sud izvodi po službenoj dužnosti - rekli su advokati, sa čim se saglasila i sudija, Jelena Škulić.

- Sva veštačenja su bila predložena od strane tužilaštva, međutim, svima će biti omogućeno da vide sve dokaze na odloženom glavnom pretresu. To je bilo po osnovu člana 15 Zakona o krivičnom postupku - rekla je sudija.

Odbrana Zorana Marjanovića je na to odgovorila:

- Sud može izuzezno da koristi taj član. Branimo klijenta od optužnice, ne od sudskih spisa. Ono što je u optužnici jeste ono za šta smo znali i za šta smo se pripremali. Nismo znali šta je to izuzetno što ste dodali po članu 15.

Odbrana je potom tražila da se posebno istaknu dokazi koje je sud izveo po službenoj dužnosti.

- Nemojte vi učiti sud poslu, ali razumem primedbu i zbog toga će biti odložen glavni pretres - odgovorila je sudija, prethodno apelujući na logiku, te da su svi navedeni dokazi koji nisu u optužnici izvedeni po službenoj dužnosti suda.

Odbrana Marjanovića je iznela i svoje dokazne predloge.

Branioci su tražili da se u dokaze uvrste telefonski pozivi na kojima se čuje kako Marjanović prijavljuje nestanak svoje supruge policijskim službenicima, kao i da se pregleda emisija Grand magazina iz 2015. godine u kojoj je Jelena, inače pevačica narodne muzike, govorila o svojim porodičnim odnosima.

Predložili su i izveštaj o tragovima obuće u blatu, kao i fotografiju na kojoj se vidi kako je Jelena imala povredu ruke pre ubistva, kao dokaz da se zato njena krv našla na zadnjem sedištu Marjanovićevog automobila "mercedes".

Podsećamo, na prethodnom ročištu saslušavani su veštaka za zemljište, Vojkan Zorić i Nataša Radosavljević Stevanović.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kom je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Video: Zoran Marjanović stigao na suđenje za ubistvo supruge Jelene Marjanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    21. decembar 2021 | 10:49

    Ovaj Tip je mutan k'o mutna Morava!!!

  • Gogi

    21. decembar 2021 | 11:19

    Da nam je sudstvo kako bi trebalo da bude odavno bi on bio osuđen!!!!!!!!!

  • Mihailović

    21. decembar 2021 | 10:29

    Zvao policiju da mu nestala žena, oni odgovorili da mogu krenuti u potragu nakon 24 h i on se na to zahvaljuje policiji, strašno...zahvaljuje se šta će čekati 24 h ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA