≫ 

Uhapšena Dijana Hrkalović

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra

  • 53
Dijana Hrkalović Foto: ATA Images

Bivša sekretarka MUP Dijana Hrkalović uhapšena je večeras.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

Prema stavu apelacije, veće prvostepenog suda nije cenilo okolnosti, kako ukazuju, na opasnost od bekstva Hrkalović u trenutku kada je prema njoj podnet optužni predlog sudu, nego je samo pojedine okolnosti za pritvor cenio isključivo u vremenu kada protiv nje nije bilo krivičnog postupka.

U odluci Apelacionog suda ukazano je da su zbog toga odlučne činjenice u prvostepenom rešenju pogrešno i nepotpuno utvrđene, te da se ne može se prihvatiti zaključak prvostepenog suda da nema razloga za produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

Odluku o ukidanju pritvora je donelo krivično vanpretresno veće Specijalnog suda 10. decembra nakon što je ranije tog dana tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje zbog krivičnog dela trgovina uticajem u produženom trajanju i predložilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

O ponovonom hapšenju Dijane Hrkalović osvrnuo se i predsednik Vučić tokom gostovanja na televiziji Prva.

- Nije važno da li je ona u pritvoru ili ne. Nisam siguran koliko je smislen pritvor sada posle toliko dana. Pitanje je suđenja i kakvu će kaznu na kraju da dobije ili neće da dobije. Pa šta ako je u pritvoru? Ne razumem celu tu priču - prokomentarisao je predsednik Srbije.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.

Video: MUP nikada bolje nije radio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amidza

    24. decembar 2021 | 23:59

    Svaka cast sto ste vratili Hrkalovicku ponovo iza resetaka....ali Novi Sad ceka iza RESETAKA i njenog poltrona, Susnjica, za sva nedela koja je cinio po njenom nalogu u Novom Sadu....DRZAVO samo po zakonu, a ne po babu i stricevima..

  • Prodesor

    24. decembar 2021 | 23:43

    Kada cete da pinistite lazne diplome, mastere i doktorate.

  • Negoo

    24. decembar 2021 | 23:42

    Kad ce Sandokan iz Šapca biti uhapsen?Sme li njega neko da hapsi??Verovatno niko nije još čuo za njega 🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA