≫ 

Mladić upozorava na plavušu prevarantkinju: "Uplatićeš mi 100 evra ili ću tvoj video poslati tvojim rođacima"

Osoba je zahtevala novac za koji joj je mladić odgovarao da ga nema

  • 5
Laptop, posao, kompjuter, ilustracija Foto: Tanjug/AP

Društvene mreže su pogodne za prevare, a svoje iskustvo sa jedne je podelio mladić iz Srbije koji tvrdi da je žrtva osobe koja se na fejsbuku predstavlja kao Slađana, a koja ga je na prevaru snimila nagog da bi ga kasnije ucenjivala da će eksplicitan sadržaj objaviti ako joj ne uplati novac, prenosi Blic.rs.

Naime, jedan mladić je podelio u grupi na Fejsbuku neprijatno iskustvo, koje tvrdi da je doživeo kada ga je jedna ženska osoba pozvala preko video poziva i skinula se, a potom ga namamila da učini isto, i zamolio korisnike da prijave njen profil.

- Ljudi, ovaj profil ženski zove na kameru, skida se, pokazuje telo i onda traži od vas da uradite isto. Sve to snimi i ucenjuje vas za novac ili preti da će u suprotnom vaš snimak ubaciti na društvene mreže - napisao je uz skrinšot profila koji je objavio.

Priložio je i nekoliko fotografija njihove prepiske na kojima se, između ostalog, može videti da osoba traži 100 evra kako bi obrisala snimak.

- Želite li da pošaljem ovu sliku gde ste goli na svom radnom mestu? Želiš li da to učinim? - piše u porukama koje su mladiću stigle:

- Želiš li da tvoj video i golu sliku pošaljem tvojim rođacima i prijateljima u tvom lijepom rodnom gradu?

Osoba je dalje zahtevala novac za koji joj je mladić odgovarao da ga nema.

- Sad ćeš mi uplatiti 100 evra i izbrisaću tvoj video. Odgovori mi, imaš pet sekundi da mi odgovoriš i odlućiš se - napisala je osoba, a onda je počela da odbrojava.

Na profilu se navodi da je osoba iz Kratova, da živi u Francuskoj, a upisana je pod srpskim imenom i prezimenom. Prema načinu na koji je pisala poruke moglo bi se pretpostaviti da nije govornik srpskog jezika, već da je poruke koje je slala prevodila uspomoć mašinskog prevodioca, zato što je u porukama mešala jedninu i množinu, ekavicu i ijekavicu.

Koga osoba ima u prijateljima nije moguće videti, a na profilu ima samo dve fotografije atraktivne plavokose devojke, drugih objava nema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA