≫ 

Saslušani osumnjičeni za trgovinu ljudima: Terali devojke da se prostituišu u novosadskom klubu

Produžen im je pritvor do 30 dana

  • 0
Trgovina ljudima, muškarac, žena, maltretiranje Foto: Shutterstock

Policajci u Novom Sadu uhapsili su M. Đ. (48), E. R. (72), G. V. (53) iz Novog Sada, P. K. (37) iz Trstenika i državlјanina Crne Gore Z. D. (54), zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina lјudimaOni se sumnjiče da su, zloupotreblјavajući njihove teške prilike, vrbovali pet devojaka da se, za njihov račun, bave prostitucijom u jednom novosadskom klubu. Određen im je pritvor do 30 dana.

- Povodom događaja od 25.12.2021. godine koji je izazvao interesovanje javnosti, kada je u Novom Sadu uhapšeno pet lica: M.Đ, E.R, G.V , Z.D. i P.K, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je dana 26.12.2021. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M.Đ, E.R. i G.V. zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu - saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

- Na taj način su se bavili vršenjem krivičnog dela trgovina ljudima, kažnjivo Krivičnim zakonikom kaznom zatvora od najmanje pet godina, uz osnove sumnje da su Z.D. i P.K. izvršili krivično delo Trgovina ljudima kažnjivo članom 388 stav 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina. Na osnovu zahteva i naredbi javnog tužilaštva, u toku do sada preduzetih radnji i mera, svih pet osumnjičenih lica je uhapšeno, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku su svi osumnjičeni privedeni i saslušani u tužilaštvu na okolnost izvršenja krivičnih dela - saopšteno je.

Kako dodaju, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana.

- Nakon saslušanja osumnjičenih, na osnovu predloga javnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je svim osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od uticaja na svedoke. U cilju zaštite žrtva seksualne eksploatacije, javni tužilac je oštećenim licima rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Video: Policija! Lezi dole! Pohapšeni zbog trgovine ljudima: Jedan pao u gaćama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA