Vozio s 2,24 promila alkohola i zabranom: Policija u Leskovcu i Lebanu zadržala 6 vozača

Protiv svih vozača biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti javnog saobraćaja na putevima

  • 1
Kamere za prepoznavanje tablica vozila Foto: Marko Jovanović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Lebanu u redovnoj kontroli u prethodna tri dana zadržali su šestoricu vozača, petoricu koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih su dvojica izazvala saobraćajne nezgode i jednog koji je odbio da se podvrgne alko-testu.

U Leskovcu je dvadesettrogodišnji muškarac upravljajući BMW-om sa 1,88 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta, udario u ogradu jednog dvorišta i u parkirano vozilo, dok je šezdesettrogodišnji vozač "pasata", vozeći sa 1,76 promila, prešao u suprotnu kolovoznu traku i sudario se sa "kijom" kojim je upravljala četrdesetosmogodišnja žena, prenosi Tanjug.

U ovim nezgodama niko nije povređen.

Policija je isključila iz saobraćaja četrdesettrogodišnjeg vozača "lagune" koji je vozio sa 2,24 promila alkohola u organizmu i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom, sedamdesetsedmogodišnjeg muškarca koji je vozio "korsu" sa 1,34 promila, kao i dvadesetosmogodišnjeg vozača „audija“ koji je odbio da se podvrgne alkotestu.

Saobraćajna patrola u Lebanu zaustavila je dvadesetdvogodišnjeg muškarca koji je vozio "pežo" sa 1,24 promila alkohola u organizmu.

Protiv svih vozača biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti javnog saobraćaja na putevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    28. decembar 2021 | 20:08

    Zaustavljajte, kažnjavajte hapsite samo ne dozvolite da toliki ljudi stradaju. U dva dana 7 mladih života... Tuga i velika žalost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA