≫ 

Ukinuta presuda za ubistvo na Ada Huji nakon dočeka 2019. godine

Ovu odluku doneo je Apelacioni sud u Beogradu koji je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca

  • 0
nova godina raspolozenje ubistvo Foto-ilustracija: Pixabay

Prvostepena presuda kojom je Aleksandar Relić osuđen na osam godina zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića nakon dočeka 2019. godine na Adi Huji, ukinuta je i predmet je vraćen Višem sudu na ponovno suđenje.

Ovu odluku doneo je Apelacioni sud u Beogradu koji je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca uz zaključak da je "prvostepena presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka s obzirom na to da je izreka presude nerazumljiva i suprotna razlozima koji su dati u obrazloženju, javljaju  Novosti.

Dodaje se da prema njihovoj oceni nisu dati jasni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva i na pogrešnom i na nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju.

Podsetimo, Relić je u junu prošle godine osuđen pred Višim sudom u Beogradu na osam godina i 10 meseci zatvora za ubistvo Miloša Stojanovića i nedozvoljeno posedovanje pištolja, a oslobođen je za otmicu Marije Đurović, devojke ubijenog.

Relić je 1. januara 2019. na Adi Huji oko sedam sati ujutru na parkingu prišao kolima u kojima su bili Stojanović i Đurovićeva i optužio mladića da mu je uzeo ključeve od stana. Posle svađe je ispalio hitac u glavu nesrećnog momka, koji je od povreda preminuo 9. januara u bolnici. Taj metak je prošao kroz glavu i lakše ranio Mariju Đurović.

U optužnici je navedeno da je nakon što je upucao Stojanovića, Relić uz pretnju pištoljem kazao njegovoj devojci Mariji da uđe u njegov automobil i odveo je u nameri da je prinudi da ga ne prijavi policiji, pri čemu joj je pretio ubistvom. Odvezao je devojku ka Novom Sadu i usput je sa mosta bacio pištolj u reku. Devojku je vozio kroz Inđiju, Staru Pazovu, Novu Pazovu, zatim u Meljak, gde je iznajmio apartman i na kraju se vratio u Beograd, gde ju je, pošto se žalila da ima metak i da će dobiti sepsu, ostavio na ulici.

Video: Osumnjičeni Džonić stigao na svedočenje: Policija ga uvela na zadnja vrata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA