≫ 

Roditelji ne slave Novu godinu, već Mariji polažu cveće na grob: "Svi se spremaju, a mi plačemo"

Strašno nam je danas, priča majka Žaklina

  • 7
Marija Šulović Foto: Privatna arhiva

Nišlije Žaklina i Nebojša Šulović danas se ne pripremaju za proslavu Nove godine, jer će 31. decembar za njih čitavog života biti dan tuge i podsećanja na nenadoknadiv gubitak. Tačno pre godinu dana, dvadesetpetogodišnja Marija Šulović sa ocem Nebojšom izašla je iz kuće da prošeta par kilometara od svoga doma u naselju Kovanluk.

Na raskrsnici ulica Donjovlaške i Miodraga Petrovića Čkalje na nju je vozilom „mazda“ naleteo Nišlija Igor .S. (40) za koga je alkotestiranjem utvrđeno da je imao 1.4 promila alkohola u organizmu. Predivna devojka koju su lekari zvali „lavica“ za život se borila 81 dan, najpre u niškom Kliničkom centru a zatim i u Klinici za rehabilitaciju „dr Miroslav Zotović“ u Beogradu ali nije uspela da dobije konačnu bitku.

Njena majka Žaklina Šulović u suzama ispraća staru i dočekuje novu godinu.

- Strašno nam je danas, svi se spremaju za slavlje a mi plačemo. Svi će se okupljati radosni a mi ćemo ovaj dan provesti na groblju, to nam je jedino što sada možemo da učinimo za našu Mariju. Svi imaju želje za Novu godinu, moje su posvećene sinu i njegovoj porodici a samo jedna meni lično. Želim da mi moja Marija da snage da koliko – toliko normalno živim dok ne dođe taj dan kada će ona doći po mene. Svaki dan koji prođe, jedan je bliže našem susretu, danu kada ćemo ponovo biti zajedno. Taj dan ne mogu da promenim, biće to onda kada mi je suđeno ali znam da me moja Marija negde čeka – priča Žaklina.

Najveća uteha su joj sin i unuk koji je na svet došao ubrzo nakon tetkine smrti, ali kako kaže, polovina njenog srca zauvek će biti prazna.

- Marijin deo ništa neće moći da nadoknadi, toliko toga je mogla da da, ne samo nama već celom društvu. Studirala je elektroniku, od druge godine fakulteta je radila, nije htela da nas izlaže troškovima iako joj je otac govorio da to ne čini, da uživa u studentskim danima. Bila je angažovana u jednoj IT firmi, radila je promocije a povremeno i u školici za nemački jezik. Tog dana kada je došla do nesreće pričala je da je sve isplanirala, da će juna položiti poslednjih par ispita i da razmišlja šta će posle - priseća se Žaklina ćerkinih poslednjih trenutaka.

Ono što posebno boli očajnu majku, je to što Marija nije ni prva ali ni poslednja žrtva bahatih vozača.

- Svakodnevne vesti o stradanju mladih ljudi užasno su podsećanje i na naš gubitak. Krivicom takvih vozača uništavaju se životi ne samo onih koji stradaju, već i njihovih porodica. Sa ovom kaznenom politikom ni žrtve ni njihove porodice ne mogu dobiti pravdu. Nakon nekoliko godina u zatvoru, oni nastavljaju da žive, zaboravljaju na živote koji su njihovom krivicom prestali da postoje na ovaj ili onaj način. Onaj ko donosi zakone, trebalo bi da uzme u obzir sve te izgubljene živote i patnju njima bliskih ljudi, kada odlučuje o kaznama za one koji su nam oduzeli najmilije – kazala je Žaklina.

Više javno tužilaštvo 13. decembra donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Igora S. zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Kako je saopšteno iz ove pravosudne institucije, predmet im je ustupljen iz Osnovnog javnog tužilaštva nakon što je ustanovljeno da ima elemenata za prekvalifikaciju u teži oblik, s obzirom na to da je vozač bio u alkoholisanom stanju.

- Osumnjičenom se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zakonom propisana zatvorska kazna u trajanju od dva do dvanaest godina. Po nalogu tužilaštva sprovode se veštačenja a u vezi obdukcionog nalaza preminule devojke – rečeno je u VJT.

Video: Novosađanka poginula u sudaru u Sevojnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velimir Vilotijevic

    31. decembar 2021 | 15:41

    Ne od 2 do 12 godina nego od 20 do dozivotne. Idioti se uvek izvuku sa malom kaznom a pogledajte sta je unistio svojom bahatoscu. Prelepo dete dobar ucenik i vaspitano dete. Sramota vlasti sa zakonima koje donose.

  • ZV

    31. decembar 2021 | 15:30

    Zao mi je Zaklina,i ja sam izgubio sina,trudim se da zivim,ali ocekujem dan kada cu da mu se pridruzim

  • Joco

    31. decembar 2021 | 17:12

    Bog vam snage dao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA