≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrečena presuda za ubistvo Stefana Filića (19): Poznato koliko će robijati mladići koji su ga tukli do smrti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirno su saslušali izricanje presude

  • 10
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Foto: Facebook/Stefan Filić

Nikola Bojović (20) i Mitar Pandurević (20) optuženi za ubistvo Stefana Filića (19) 2. februara 2020. godine osuđeni su pred Višim sudom u Smederevu na 18 i 15 godina zatvora. Podsetimo, Stefan je teško povređen u tuči, prebačen je u jednu beogradsku bolnicu u kojoj je i preminuo.

Sudija je kratko obrazložio da je prihvaćena kvalifikacija dela teško ubistvo, svesni da su udarci koje su zadavali mogli biti kobni. Otežavajuća okolnost bila su njihova ranija krivična dela sa elementima nasilja. Olakšavajuća okolnost bila je to što je Bojović izrazio kajanje.

Kako je rečeno, Filić nijednom nije udario osuđene.

Izricanju je prisustvovala porodica.

Osuđeni imaju pravo žalbe. Oni su, kako piše Kurir, mirno saslušali izricanje presude.

Na početku suđenja za teško ubistvo optuženi su se izjasnili "da nisu imali nameru da ubiju Stefana".

- Nikola B. i Mitar P. su rekli da je to bila tuča, te da nisu počinili teško ubistvo, kako im se optužnicom stavlja na teret - rekao je Borko Petrović, advokat porodice Filić.

Dvojica mladića osuđena su jer su 2. februara ispred diskoteke u Velikoj Plani nasmrt pretukli Stefana, jer je hteo da odbrani svog mlađeg brata i druga, na koga su Nikola B. i Mitar P. prvo nasrnuli. Dok je ležao na pločniku, šutnuli su ga u glavu.

Video: Znam da nas Miloš gleda odozgo: Suze, razočaranje i bes porodice i drugara zbog presude Neđeljku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    5. januar 2022 | 13:05

    Ako se nije branio i nijednom ih nije udario onda ste vi momci počinili teško ubistvo i mala vam je robija.Za vas jei smrtna kazna blaga.Vi ste kancer društva koji ce da jede i pije 18 godina na robiji od moje plate.

  • Brk

    5. januar 2022 | 13:04

    Neka ste ih osudili,mozda ste trebali i strozije barem po 20 godina jer su uzeli zivot jednom detetu ali kako onaj kriminalac koji je pre neki dan razbijao izloge kolima jer mu nisu dali Karleusu ima dvostruko ubistvo zbog kojeg je"malo"bio u zatvoru!?!Privilegija kriminalaca je da mogu nekažnjeno da ubijaju?

  • Beli kg

    5. januar 2022 | 13:19

    DOŽIVOTNA KAZNA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA