Zbog incidenata u Priboju posebna radna grupa pri MUP

Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja

  • 5
Aleksandar Vulin Printskrin: Tanjug

Povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa koju čine rukovodioci Uprave granične policije koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju.

Zadatak radne grupe je da sagleda i utvrdi sve činjenice i okolnosti ovih događaja, kao i da sprovede i završi disciplinske postupke protiv policijskih službenika granične policije u Priboju.

Na društvenim mrežama pojavio se ranije snimak policije iz Priboja, koja, kako se na snimku vidi, peva da će Pazar da bude novi Vukovar a Sjenica nova Srebrenica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je snimak pesme koju su pevali policajci u Priboju

- Nije dobro ni pametno da se vređaju pripadnici drugih naroda, podsećanjem na ubistva, niko to ne sme da uradi. Za nas je jedini izbor mir, i dobio sam pisma i Bošnjaka i Srba i molim i jedne i druge da razumeju da Srbija neće dozvoliti bilo kakve incidente niti ugrožavanje bezbednosti bilo koga. Uveren sam da će nadležni organi u skladu sa zakonom uraditi sve. Što se tiče odnosa Srba i Bošnjaka mi moramo da razumemo da jedni bez drugih ne možemo da živimo niti da opstanemo. Ima stotine reakcija šta se dogodilo u Priboju, mržnja sa jedne strane izaziva još veću mržnju sa druge strane - naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    9. januar 2022 | 11:35

    A sulejman ugljanin i albanski poslanici smeju svašta da kažu i rade i nikome ne odgovaraju

  • kale

    9. januar 2022 | 11:32

    Kad bosnjaci vredjaju Srbe onda nema radne grupe

  • Trange-frange

    9. januar 2022 | 11:37

    Boze, ko je ministar!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA