≫ 

Vozača zaslepela svetla auta, pa udario u ogradu u šabačkom selu: Žena mu poginula, on u pritvoru

U trenutku nesreće u automobilu je bilo njihovo troje dece

  • 10
Šabac Drenovac saobraćajna nesreća Foto: D.G.

U saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila u mestu Drenovac kod Šapca nastradala je Elena Rubcova (37), saznaje Telegraf.rs. Za volanom automobila bio je njen suprug Roman Rubcov kome je određen pritvor, dok je na zadnjem sedištu sedelo njihovo troje dece, starosti 2,8 i 9 godina. Deca su zadobila lakše povrede koje nisu zahtevale hospitalizaciju.

- Žena je sedela na mestu suvozača i na mestu je poginula od udarca u zaštinu ogradu. Prizor je bio strašan i lekari hitne službe su samo konstatovali smrt. Decu je otac izveo iz automobila, a beživotno telo supruge su izneli vatrogasci samo tren pre nego što je automobil počeo da gori - navodi naš izvor.

Prema našim informacijama, Roman je izgubio kontrolu nad vozilom i probio zaštitnu ogradu i sleteo u kanal.

- Sumnjamo da su ga zaslepela svetla drugog automobila. On je podvrgnut alko testiranju, a vozilo upućeno na vanredni tehnički pregled - objašnjava naš sagovornik blizak ovom slučaju.

Prema rečima očevidaca, prizor na mestu nesreće je bio jeziv. Smrskano vozilo, dečije stvari pobacane po putu i ispalo jedno dečije sedište.

- Prava je sreća da su deca ostala nepovređena. Na mestu tragedije nije im rečeno da im je majka podlega povredama - dodaje naš izvor.

- Vozač koji je upravljao vozilom je priveden u policiju posle nezgode i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Protiv njega je podneta krivična prijava za teško delo ugrožavanja bezbednosti saobraćaja - saznaje Telegraf.rs.

On se sinoć žalio na bolove u glavi i stomaku, pa je upućen na lekarski pregled. Vraćen je u pritvor, a tokom prepodneva je ponovo posetio lekara radi kontrolnog pregleda i tokom dana biće saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu.

- Deca su noćas smeštena kod porodičnih prijatelja koji su stigli da ih preuzmu. Na sreću nisu povređena, ali je za njih sve što se sinoć dogodilo bilo jako stresno. Plakala su i bila preplašena - otkriva izvor Telegrafa.rs.

Porodica ruskih državljana je ranije često turistički posećivala Srbiju kao turisti, ali su zavoleli našu zemlju i ljude pa su prošle godine odlučili da se ovde presele. U Sremskoj Mitrovici su iznajmili stan u kojem su živeli i održavali su kontakte sa porodicama Rusa koji su ranije nastanili u Vojvodini.

Video: Jeziva saobraćajka u Šapcu: Policajka automobilom u punoj brzini udarila devojku na prelazu

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    10. januar 2022 | 13:36

    Kukamo na tehničke preglede a ladno polovina auta ima neispravne farove. Kako je moguće da toliko auto ima sa nanastelovim farovima,svaki drugi auto sa kratkim svetlima zaslepljuje znači da niko živi na tehničkom nije ni proverio kratko ili dugo svetlo. Ali zato gledaju da li radi šiber. Da ne pričam o ksenonima ili led svetlima koja su nestručno ugradjenja ili još gore većina na njih i ne postavlja projektore,bez kojih su ksenoni ili led svetla neupotrebljiva

  • Maja

    10. januar 2022 | 12:34

    Ljudi, šta je to sa svetlima automobila? Svaki drugi me toliko zaslepi, kao da imaju duga svetla. O čemu se radi, ima li neke kontrole i standarda u ugradnji svetla na automobilima?

  • Milan

    10. januar 2022 | 12:16

    Više puta imao sličnu situaciju,voze sa dugim svjetlima,visoko namjeste svjetla, prejake žarulje za tu vrstu automobila i slično. Jednostavno izgubi čovjek pojam o vremenu i prostoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA