≫ 

Prve reči Splićanke Maje o misteriozno nestalom Mateju: Dosta mi je laži, volela sam ga i volim kao brata

Maja S. je pokazala i da na telefonu ima propušten poziv od 30. decembra, koji je uputio Matej Periš u 22.29

  • 6
Maja S. prijateljica nestalog Splićanina Mateja Periša Foto: M. Beljan, MUP RH, Printskrin: Instagram/prvatelevizija

Splićanka Maja S, (31), prijateljica nestalog Mateja Periša (27) za kojim se u Beogradu traga od 30. decembra, kaže da je Matej zlatan dečko , rekla je da joj je žao što mu se nije javila na telefonski poziv, to joj je, kako je navela za TV Prva, najveća muka od svega.

Ovo su prve reči Splićanke Maje Sopte koju je kobne noći, 30. decembra, svega nekoliko sati pre nego što je nestao bez traga, poslednju zvao Matej Periš.

- Žao mi je što se nisam javila, to mi je najveća muka od svega... jer da me je možda barem obavestio da dolazi u Beograd ja bih im rekla gde da idu, šta da rade - rekla je Splićanka kroz suze za TV Prva.

On je zlatan momak, ne može bilo ko raditi, studirati i baviti se sportom. Moje srce nekako zna, nada se da je on živ.

Moj brat je njegov prijatelj, moja mama mu je bila učiteljica. Nije istina da sam nestala, izbrisala sam Instagram zbog pretnji. prošla sam i izjavu i poligraf. Veliki je presing da se Matej pronađe. Maja kaže da nije istina da je Matej radio za nju.

- Laž je da smo bili zajedno 30. decembra. To me najviše i boli, jer usmeravaju istragu u pogrešnom pravcu. Beograd je pokriven kamerama, zna se gde sam bila, predala sam svoj telefon, spremna sam kosu da dam, krv sve, da skinem ljagu sa svog imena - kaže Maja.

Od brata je saznala da je Matej nestao. Tada je Mateju na Instagramu poslala poruku, pa je tek kada je prošao 1. januar shvatila da je ozbiljna situacija.

- Nas sve najviše i brine i šokira, dan danas ne znamo šta je s njim. Prvo sam mislila da je s nekom curom, posle sam mislila da se nešto desilo u klubu, na nacionalnoj osnovi, znate kakvi su klubovi, ne mogu ništa ni da naslutim, niko ne može, ni dan danas ne znamo šta se dogodilo. Nadali smo se da će možda taksista nešto znati da kaže, neku adresu gde je Matej hteo da ide, bilo šta. Nismo ni mi smeli da dajemo izjave u medijima zbog istrage, da je ne ometamo, ali mi je dosta laži, da mi je oduzet pasoš, da sam ja neka prostitutka. Uznemiravaju mi majku kod kuće, opsedaju kuću, školu - kaže Maja i pokazuje dokument.

4. januara je, kaže, slučajno srela Matejevog oca. Šta možete ocu reći? Ja sam Mateja volela i volim ga kao brata svoga, ovo je mogao da bude bilo ko, kamoli meni neko jako drag. Mi i dalje ne verujemo, ja prva.

Maja je u Beograd došla 27. decembra, kod prijateljice. Dan kasnije su bili u restoranu na večeri. 30. decembra sam videla da mi je na Instagramu pustio poruku, posle me i zvao. Da sam bar znala da će doći u Beograd, rekla bih im gde da idu, šta da rade. Poslala sam poruku "ko je došao u Beograd?" misleći da je i moj brat došao, ali mi nikada nije odgovorio na tu poruku. Policajci su me tešili jer smo morali da prekinemo poligraf kad su videli koliko mi je teško.

Ona je pokazala i da na telefonu ima propušten poziv od Mateja Periša u 22.29, 30. decembra.

Podsetimo, Periš je te noći, dok je s drugovima bio na večeri u restoranu u Beton Hali, video na Instagramu da je i ona u Beogradu sa prijateljima, te joj je poslao poruku, a potom je i zvao, prenose mediji. Maja S. je policiji ispričala da nije čula kada joj je zvonio telefon u 22.29 u noći 30. decembra. Sada je u ispovesti za TV Prvu, rekla da joj je to "najveća muka od svega", jer je, podsetimo, utvrđeno da je ona poslednja osoba koju je Matej pokušao da dobije pre nego što je nestao.

Pustite ljude da boluju i policiju da radi svoj posao, nemojte da se mešate - poručila je Maja na kraju.

Video: Išli smo putem kojim se kretao Matej Periš pre nego što je nestao: Rekonstrukcija iz prvog lica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajka Bg

    19. januar 2022 | 19:57

    Podrska za Maju.. Nadam se da ce se Matej pojaviti ziv i zdrav..

  • Luci

    19. januar 2022 | 19:30

    Slažemo se da je bio zlatan ali ni zlato ne sija uvek,ponekad i potamni.

  • Ja

    19. januar 2022 | 22:51

    niti virujen ovoj Maji, niti njegovin " prijateljima " , apsolutno vise nikom ne virujen osim njegovom ocu koji nam prid ocima propada od boli... Toliko smo se zapetljali u pricama, clancima, izvjestajima da zadnjih 20 dana cim otvorin oci samo se nadan nekoj vijesti... uzas sta se dogadja i uzasno je sta je sve tako zapetljano... zasto lazu, zasto minjaju iskaze?? lipo kazete konzumirali smo to i to, radili to i to, samo gola istina moze rijesit slucaj, nikog uostalom nije i nece bit briga jeste li povukli crtu il ko zna sta, niste bitni vi " prijatelji " , nit ova zenska, nikog ne zanima vas zivot i postupci osim onog dila koji ce policiju Republike Srbije dovest do Mateja... jednom ste ga ostavili na cidilu i samog, ajde sad imajte m*** i ogolite dusu prid istraziteljima, jedino tad cu povirovat u vase "prijateljstvo"... Iako san katolkinja citirat cu Djoleta " kresni samo jednu svecu na svetog Jovana" u nadi da ce sutrasnji sv.Jovan ucinit cudo 🙏... Hvala Srbiji za sve sto cini da pronadje Mateja... lip pozdrav iz Splita

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA