≫ 

Novosađanin (80) optužen za trgovinu ljudima ostaje iza rešetaka: Primoravao žene na seksualne usluge

Pritvor mu je produžen i ova mera može da traje do 16. marta

  • 4
Novi Sad, hapšenje, prostitucija

Foto: MUP

Optužnica podignuta protiv Novosađanina D. P. (80) zbog sumnje da je trgovao ljudima, potvrđena je, ali još nije postala pravosnažna.

Njemu je, ponovo produžen pritvor, i ova mera može trajati do 16. marta, pišu Novosti.

Osamdesetogodišnjak je uhapšen marta 2021. godine, pod sumnjom da je od 2017. godine vrbovao žene za pružanje seksualnih usluga u njegovom salonu za masažu, koristeći njihovu tešku materijalnu situaciju. On se sumnjiči da je zloupotrebom teških prilika, vrbovao i eksploatisao radi prostitucije šest žena, u svojim improvizovanim salonima, na četiri lokacije u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je vodilo istragu o ovom slučaju, a radi zaštite žrtava seksualne eksploatacije, oštećenima je dodeljen status posebno osetljivog svedoka, i one su saslušane u skrin-sobi.

Žene koje je osumnjičeni angažovao, kako se sumnja, pružale su usluge masaže na više lokacija, a jedan od stanova u kojem se to dešavalo je u Ulici Pavla Papa u Novom Sadu.

Prema nezvaničnim saznanjima, "usluge" devojaka nuđene su preko oglasa u novinama, ali i na internetu, a u razgovoru preko telefona bi se dogovarali u vezi sa masažom, a onda bi zainteresovani dolazili na datu adresu. Kada bi klijent došao ispred "salona", trebalo je ponovo da pozove i javi se da je ispred, i tek tada bi ga puštale u stan.

Komšijama u jednom od stanova u centru grada, kako su ispričali posle policijske akcije 24. marta, ništa nije bilo sumnjivo, i nisu znali da se tu nalazi salon za masažu.

Video: Snimak hapšenja grupe koja je terala devojku (17) na prostituciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS-1

    27. januar 2022 | 17:12

    Koja sredstva prinude je koristio,žene koje ne vole težak rad se odlučuju na to i bez prinude,posrednik je sigurno bio alj to nije prinuda.

  • Ena

    27. januar 2022 | 16:55

    80 godisnji muskarac ?Pa mladi su divni i male bebe u odnosu na matore bolesnike .Dozivotna !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA