≫ 

Svešteniku, optuženom da je usmrtio dečaka kod Ljubovije, određen pritvor: Pokosio ga u blizini kuće

On je danas saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici

  • 11
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Svešteniku J.S. (27) iz Ljubovije zbog sumnji da je pre tri dana usmrtio 15-godišnjeg dečaka svojim automobilom, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Loznici odredio je, na zahtev Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, pritvor do 30 dana.

On je danas saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Podsetimo, J.S. je upravljao vozilom "subari" kojim je u utorak uveče u mestu Donja Ljuboviđa naleteo na petnaestodišnjeg pešaka R.Đ.

Dečak se vraćao autobusom kući iz srednje škole u Ljuboviji i iza zadnje strane autobusa je krenuo preko puta, kada je na njega iz suprotnog pravca naleteo automobil kojim je upravljao J.S.

Od zadobijenih povreda dečak je preminuo na mestu nezgode, a povređeni sveštenik je lakše povređen zbog čega je bio hospitalizovan u lozničkoj bolnici. On je u sredu oko podne otpušten iz bolnice, nakon čega je priveden u policiju gde je, po nalogu tužioca zadržan 48 sati.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici za Telegraf.rs su istakli da u interesu istrage ne mogu da daju više informacija, kao i koje će istražne radnje preduzimati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    28. januar 2022 | 16:03

    Zasto je u pritvoru???

  • Aleksandar

    28. januar 2022 | 16:39

    Hm... van stanice se zaustavio delija, dete izletelo iza autobusa, van pešačkog, sveštenik u svojoj traci i smeru,(informacije imam iz medija)...o vozaču autobusa ni reč, što je u najmanju ruku čudno. Ili su mu saobraćajci rodjaci ili mu je gazda lokni moćnik...ne vidim drugačije logično objašnjenje, osim ako je pop letio ka strela, ali i tako nije njegova krivica.

  • Mina

    28. januar 2022 | 18:18

    Na zalost ovde je krivica zajednicka, i vozaca autobusa ako je stao van stanice, mucenog decaka koji je neoprezno prelazio ulicu i vozaca koji ga je usmrtio, trebao je da vozi smanjenom brzinom, narocito kad autobus staje da bi putnici izasli. Svi su ucesnici u saobracaju i od njih samih zavisi bezbednost svakog od njih. Teske sudbine i jadnog decaka i svestenika koji sad nosi na dusi jedan zivot, strasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA