• 0
 ≫ 

Putovao "mečkom" ka Rumuniji, lagao carinike, a oko vrata i u džepovima je imao pravo malo blago

 ≫ 

Carinici su oko vrata i u džepovima ovog putnika zatekli čak 15 zlatnih lančića, 4 lančića od belog zlata, 12 narukvica i 4 prstena

  • 0
Zaplenjen nakit

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom u ponedeljak na prelazu Vatin zaustavili putnika koji je na sebi nosio pregršt nakita koji nije prijavio.

Prekršaj je otkriven u kasnim večernjim časovima kada je na izlaz prelaza Vatin pristigao mercedes rumunskih registarskih oznaka kojim je jedan putnik putovao ka Rumuniji.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je odmah nakon što je izdvojen za detaljnu kontrolu usledilo iznenađenje.

Naime, carinici su oko vrata i u džepovima ovog putnika zatekli čak 15 zlatnih lančića, 4 lančića od belog zlata, 12 narukvica i 4 prstena.

Iz Uprave carine podsećaju putnike na obavezu prijavljivanja dragocenosti ukoliko na sebi ili u prtljagu nose dosta nakita. Veoma je važno da putnici nakit prijave, jer ukoliko to ne učine, carinici će veće količine nakita tretirati kao neprijavljene dragocenosti, zbog čega se lako možete naći u prekršaju.

Da biste sebe poštedeli neprijatnosti i rizika da vam nakit bude privremeno ili trajno oduzet, najsigurnije je da prijavite sve dragocenosti koje nosite sa sobom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok