≫ 

Još uvek se traga za devojkom u Južnoj Moravi: Preživele nisu saslušane, obdukcija poginule u ponedeljak

Kako sada stvari stoje, devojka koja je vozila auto, ući će u krivični postupak, a prema nezvaničnim informacijama, imala je 0,3 promila alkohola u krvi

  • 9
Katarina Petkovic Foto-ilustracija: Rina, Facebook/K.P.

Potraga za K. P. iz Predejana, koja je u subotu ujutru nestala u reci nakon stravične saobraćajne nesreće kod Vladičinog Hana, nastavljena je jutros u Južnoj Moravi, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Sinoć je potraga obustavljena zbog vremenskih uslova. Nadležne službe su naložile i Vlasinskim hidroelektranama da obustave sav dotok vode kako bi se smanjio nivo Južne Morave i roniocima olakšala potraga.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 ujutru u subotu, u automobilu su bile četiri devojke starosti od 20 do 22 godine, sve iz Predejana.

Automobil se kretao iz pravca Vladičinog Hana magistralnim putem ka Predejanu, kada je prilikom izlaska iz tunela kod mesta Džep probio zaštitnu ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sleteo u reku, sa visine od oko 20 metara.

Tom prilikom poginula je A. M. iz Predejana. A. S. koja je upravljala vozilom i K. M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje.

Uzrok nesreće je neprilagođena brzina 

Danijela Trajković, viši javni tužilac, kaže da povređene devojke još uvek nisu saslušane jer im se prati zdravstveno stanje.

- Devojke su na posmatranju i još uvek nismo uzeli izjave. Saobraćajni veštak je odradio veštačenje. Prema preliminarnim rezultatima, uzrok nesreće je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta, odnosno prebrza vožnja. Obdukcija devojke koja je nastradala biće urađena u ponedeljak, jer je za tad zakazan dolazak ekipe iz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu - navodi Trajkovićeva.

Kako nezvaničnim saznanjima, vozilo se kretalo brzinom od oko 100 kilometara na čas, što je prebrza vožnja za te uslove.

U subotu ujutru na području Vladičinog Hana padao je sneg pa se pretpostavlja i da je kolovoz bio klizav. Prema podacima sa uviđaja auto je zakačio desetak zaštitnih stubova na ogradi pre nego što je probio bankinu i ogradu i sleteo u reku.

Kako sada stvari stoje, devojka koja je vozila auto, ući će u krivični postupak. Prema nezvaničnim informacijama, imala je 0,3 promila alkohola u krvi.

(Slađana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatrogasac

    30. januar 2022 | 11:49

    Kao profesiionalaci,vrlo cesti se susrecemo sa tehnickim intervencijama u saobracaju,prilikom cega je doslo do probijanja metalnih odbojnika ( bankina) I tako umesto da spreci izletanje auta sa kolovoza,cak i sami odbojnici nanose smrtonosne povrede . Sobzirom da se u odbojnike ne dogadjaju udarci vozila pod 90.stepeni ,vec 20 do 40 . Odgovorno tvrdim da sa nasim metalnim odbojnicima nesto ozbiljno nije u redu. Na jutjubu pogledajte test udarca u bankinu ,videcete da ni kamion nemoze da je probije ako je uradjena kvalitetno.

  • Sany

    30. januar 2022 | 12:46

    Strasna tragedija,dva mlada zivota prekinuta,tuga do neba.Iskreno saucesce porodicama.Inace sam iz tog kraja mozda nekih 15 km od Predejana,i odlicno znamo kakav je put(pogotovo stari put )kroz Grdelicku klisuru,pun krivina i nepreglednosti.Cak i u odlicnim vremenskim uslovima na toj deonici se mora voziti sa oprezom a kamo li po snegu i ledu.Na zalost,dosta je zivota tu izgubljeno,pogotovo mladi ljudi.Neznam sta bih rekla savet mladima i svima naravno oprez i bez zurbe,a tek voznja pod dejstvom bilo cega nikako.U saobracaju nema najpametnijih ili najhrabrijih to su sekunde u pitanju ljudi.Cuvajte se,i ne brze od zivota.

  • Dasa

    30. januar 2022 | 13:58

    Problematicno zivotno doba...ako je bar jedna devojka bila trezna trebala je da reaguje i spreci ovu nesrecu! Sve je vise pijanih za volanom a kontrole u saobracaju su vise nego nedovoljne sto znaci da i po ovom pitanju treba hitno nesto uraditi! Nadlezni znaju za ovo ali nista ne cine! Zasto?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA