≫ 

Majka stradalog trogodišnjaka iz Niša danas pred Tužilaštvom: Zbog jedne okolnosti može biti i oslobođena

Mališan se navodno popario vrelom vodom u kupatilu, a majka ga nije odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo

  • 3
Niš, mesto kuća gde je živeo dečak koji je preminuo od opekotina Foto: D.K., ilustracija: Shutterstock

Nišlijka T. S. (32) koja je uhapšena zbog zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica, nepružanja pomoći i kršenja porodičnih obaveza što je dovelo do smrti njenog trogodišnjeg sina, danas će biti saslušana pred Osnovnim javnim tužilaštvom. Tužilaštvo će odlučiti da li će protiv nje doneti naredbu o sprovođenju istrage te da li će predložiti pritvor o čemu će konačnu odluku doneti sudija za prethodni postupak.

T.S. je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovorna što se njen sinčić u petak u njihovoj kući u naselju Apelovac, popario vrelom vodom u kupatilu, a nije ga odvela lekaru pa je dete nekoliko sati kasnije preminulo.

Krivična prijava podneta je i protiv njene majke D.T. koja je bila u kući kada je došlo do teškog povređivanja mališana. Ona nije lišena slobode, a Centar za socijalni rad poverio joj brigu o ostalo dvoje unučadi, četvoromesečnoj bebi i četvorogodišnjoj devojčici, do donošenja odluke o njihovom daljem zbrinjavanju.

Krivični zakonik za delo za koje se T.S. sumnjiči predviđa kaznu zatvora od jedne do osam godina. Međutim, može se lako dogoditi da ona bude oslobođena krivice, jer se takva mogućnost predviđa u posebnim slučajevima. Kako se navodi u članu 58. ovog zakonskog akta, „sud može osloboditi od kazne učinioca krivičnog dela učinjenog iz nehata kad posledice dela tako teško pogađaju učinioca da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi odgovaralo svrsi kažnjavanja“.

Ovakvo rešenje već je primenjivano u sudskoj praksi, pa je aleksinački sud pre sedam godina doneo odluku da oslobodi optužbe za teško delo protiv opšte sigurnosti B.M. iz aleksinačkog sela Bankovac koja je skrivila smrt svoje dvoje dece.

Nezapamćena tragedija dogodila se aprila 2014. godine kada je B.M. vodeći jedno dete za ruku a sa drugim u naručju, pokušala da pređe nabujalu reku Turiju. Bujica ih je povukla i odnela mališane, dok je jedan meštanin uspeo da izvuče njihovu majku. Njihova tela dan nakon utapanja nekoliko kilometara od mesta gde su upali u reku, pronašli su ronioci.

Majka je najpre tvrdila da je sa decom šetala pored reke, te da je starije upalo u vodu a da joj je drugo ispalo kada je pokušala da spasi devojčicu. Međutim, pritisnuta dokazima, priznala je da je pokušala da pređe reku, kako bi prečicom stigla do kuće muškarca sa kojim se viđala. Bez obzira na te okolnosti, sud je smatrao da je ona dovoljno kažnjena gubitkom dece, te da nema svrhe da bude osuđena.

Video: Dete (3) u Nišu preminulo od opekotina: Stanarka mi je samo rekla da joj je unuk umro

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. januar 2022 | 12:28

    Jedno je na ruci opekotina a drugo je velika povrsina i stomak gde su drugi orgqni. Ima decu ko ne treba. U bolnici bi infuziju dobio i neke lekove jos

  • ime

    30. januar 2022 | 12:37

    Pa luda je, ali samo joj ne vracajte decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA