≫ 

Traje potraga za Katarinom, nestalom u Moravi nakon što je auto sleteo u reku: Bager uklanja nanos ispod mosta

Nesreća se dogodila oko 4 ujutru u subotu, a u automobilu su bile četiri devojke starosti od 20 do 22 godine

  • 0

Po preporuci ronioca, u potragu za Katarinom Petković iz Predejana, koja je u subotu ujutru nestala u reci, nakon stravične saobraćajne nesreće, danas je počelo raščišćavanje nanosa ispod i u okolini mostova na Južnj Moravi. Iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju kažu da je danas urađena obdukcija nastradale Anđele Milovanović, kao i da ostale dve devojke, koje su preživele nesreću još uvek nisu saslušane.

Danijale Trajković, viši javni tužilac, kaže da se čeka odluka lekara o otpustu devojaka iz bolnice, kako bi od njih mogle da se uzmu izjave.

- Za nestalom devojkom se i dalje traga, uključeni su meštani, mehanizacija i ronioci. Za sada, u odnosu na jučerašnji dan, nemmao više informacija - kaže Trajkovićeva. U Predejanu i Vladičinom Hanu kažu da mnogi traže četvrtu devojku i da su izašli da pomognu.

- Celo mesto se diglo od subote. Svi traže Katarinu. Krenuli su odozgo nizvodno od mesta nesreće. Prešli su više od 30 kilometara, a ronioci pretražuju po reci. Morava je ovde brza, tako da postoji verovatnoća da ju je odnela do Leskovca. Jedna je izvukla drugu iz reke i povukla ka obali. Pogledom su pratile kako reka nosi telo njihove drugarice Anđele, a Katarinino nisu ni videle - kaže jedan od meštana Predejana.

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 4 ujutru u subotu, u automobilu su bile četiri devojke starosti od 20 do 22 godine, sve iz Predejana. Automobil se kretao iz pravca Vladičinog Hana magistralnim putem ka Predejanu, kada je prilikom izlaska iz tunela kod mesta Džep probio zaštitnu ogradu na mostu na Južnoj Moravi i sleteo u reku, sa visine od oko 20 metara.

Poginula je Anđela Milovanović iz Predejana, a za Katarinom Petković se i dalje traga. Anđela S. koja je upravljala vozilom i Kristina M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, van životne opasnosti su i zbrinute su u Zdravstvenom centru Vranje.

Video: Nenad Periš o 30 dana potrage za Matejem Perišem: Ima snažnu poruku za sina

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA