≫ 

Bolna ispovest sestre nastradale devojke u Vladičinom Hanu: "Neutešni smo. Održavaju nas lekovi i injekcije"

Saobraćajna nezgoda se dogodila oko četiri sata u noći između subote i nedelje kada je "golf" kojim je upravljana A. S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana

  • 3

Dve nerazdvolje drugarice A. M. (21) i Katarina Petković (22) iz Predejana doživele su u noći između petka i subote stravičnu saobraćajnu nezgodu, kada je automobil u kom su se nalazile sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana. A.S. je preminula od povreda zadobijenih u udesu, a ronilačke i policijske ekipe treći dan pretražuju Južnu Moravu u potrazi za Katarinom.

Predejane tuguje za, kako meštani kažu, najboljim devojkama iz tog mesta, prijatelji i poznanici su u šoku, a porodice devojaka su neme od bola, prenosi Blic.

- Nemam reči za sve ovo što se desilo. I dalje smo u neverici da se sve ovo dešava - prve su reči Miljane M, rođene sestre stradale A.M.

- Neutešni smo svi. Održavaju nas lekovi i injekcije.

Kako je Miljana rekla, kao da je dvostruka tragedija zadesila njenu porodicu, jer je i nestalu Katarinu smatra svojom sestrom.

- Bile su nerazdvojne, njih dve su bile najbolje drugarice, a Katarinina sestra i ja smo najbolje drugarice, bili smo kao jedna porodica. Katarinu smatram isto sestrom - kaže sagovornica i podvlači da se svi nadaju samo da će pronaći nestalu devojku, za kojom se treći dan traga:

- Nadamo se da će pronaći Katarinu. Njeni roditelji su neutešni jer je ne pronalaze.

Kako kaže, Katarininoj majci je ovo druga velika tragedija u životu. U prvoj je izgubila u saobraćajnoj nesreći dvojicu braće.

O sestri i drugarici govori najlepše, da su bile pune života i snova i da su svojim porodicama bile za ponos.

- I za jednu i za drugu imam reči hvale. Bile su devojke pune života, imale su planove, škola, fakultet. Kaća je radila... - priča neutešna Miljana.

Kako kaže, o detaljima večeri u kojoj je A.M. izgubila život, odnosno o tome kako su se dve drugarice našle u automobilu kojim je upravljala A. S. (21), a u kom je bila i dvadesetogodišnja K. M, ne zna mnogo.

- Ne znam detalje, da li su u izlazak krenule zajedno ili su se srele pa odlučile da zajedno odu u Vladičin Han. One su se školske drugarice bile sa njima, ali nisu bile previše bliske, družile su se kada se nađu u zajedničkom društvu - kaže sestra.

I drugi meštani Predejana biranim rečima pričaju o devojkama.

- Ovo je velika tuga, tuga i tragedija. Celo selo tuguje i tugovaće godinama za njima - kaže jedna meštanka i dodaje da o A.M. i Katarini, kao i njihove porodice, ljudi znaju samo po dobrom:

- Fine, kulturne, dobra deca. Ja sam starija, znam ih iz viđenja, išle su stalno zajedno, jako su bile lepo vaspitane. Ovo je stvarno za naše mesto strašna tragedija, mi se ovde svi znamo i, verujte, svi su u šoku i svi plaču za njima.

"Život joj je tek počeo, a sudbina ga je ugasila"

Mlađi meštani, drugari Katarine Petković i A.M., ne mogu da shvate kako se sve u trenutku desilo i kako su prekinuti životi koji su tek počeli, životi devojaka koje su do jule viđali i sa kojima su se smejali.

- Ja ne znam ni šta da kažem. A.M. je bila pravi anđeo... Veoma dobra devojka, puna pozitivne energije, uvek nasmejana, srecna. Za nju je život tek počeo, ali sudbina je rešila da se još brže ugasi... - rekla je neutešna drugarica stradale A.M.

I Katarinu će, kažu drugarice, pamtiti po osmehu i sreći koju je širila.

- Samo najlepše reči za nju mogu da kaže. Toliko je bila dobra, pametna, vesela. Imala je sve vrline koje jedna devojka treba da poseduje, ali eto... - zaključuje drugarica.

Urađena obdukcija

Juče su veštaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša uradili obdukciji tela A.M. Ronilačke i policijske ekipe su bile na terenu u potrazi za Katarinom.

Na mestu nesreće je obavljen uviđaj, a veštaci saobraćajne i mašinske struke su veštačili i automobil.

Podsetimo, saobraćajna nezgoda se dogodila oko četiri sata u noći između subote i nedelje kada je "golf" kojim je upravljana A. S. sleteo sa kolovoza u Južnu Moravu kod mesta Džep u blizini Vladičinog Hana.

Sumnja se da je brza vožnja bila uzrok saobraćajna nezgode. Devojka koja je upravljala automobilom ima probnu dozvolu, a, kako su mediji preneli, bila je i pod uticajem alkohola.

Ona i K. M. su pretrpele lakše povrede u vidu posekotina, svesne su i nisu životno ugrožene, ali se njihovo stanje prati zbog mogućih promena. I dalje se nalaze na posmatranju u Zdravstvenom centru Vranje, pa još uvek nisu saslušane.

Video: Prvi snimak teške nesreće kod Kruševca: Stradale dve osobe, tri povređene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    1. februar 2022 | 06:43

    U 4 ujutru vozač sa probnom dozvolom ne sme da vozi a pogotovo ne sa alkoholom u sebi. Poštujte zakone i duže ćete živeti.

  • Ivana

    1. februar 2022 | 07:37

    Devojka koja je vozila upropastila je i sebe i ostale za ceo život. Neka joj je Bog u pomoć,ali ne znam kako živeti dalje sa tolikim teretom na duši.

  • Lord

    1. februar 2022 | 10:20

    Kako to - fina,kulturna deca,a celu noc po kaficima,pa pijana za volan...!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA