Buldožer joj je pre 7 dana usmrtio brata Slađana, a ona ne zna ko je kriv: Doktor mi je rekao da mu nema spasa

- Otišli smo na groblje gde sam identifikovala njegovo telo. Prepoznala sam ga, to je bio on, Slađan, nalazio se u sanduku. Zagrlila sam ga, poljubila - kaže sestra nastradalog Slađana

  • 1
Slađan Košarić, poginuo, firma Foto: Privatna arhiva

Slađan Košarić (49) iz Ostrova kod Kostolca, radnik građevinske firme "LDS" u Požarevcu, poginuo je 25. januara u Svilajncu tokom izvođenja radova. Buldožer ga je samleo i podvukao pod gusenice. Njegova sestra Svetlana još uvek ne zna koje odgovoran za njegovu smrt.

Slađan je radio u firmi kao bravar varioc. Prema rečima njegove sestre, tog dana su došli po njega iz firme jer automobil nije mogao da mu upali. Ništa nije slutilo na tragediju.

- To se desilo pri kraju smene. Radnici su preparkirali mašine. Postoje različita tumačenja kako je on poginuo. Neko kaže da se popeo na neka vrata da pogleda nešto, neko kaže da se savijo da očisti gusenicu. Jedno je sigurno, niko ga nije video, ni radnici, ni vozač buldožera. Svi su bili ispred, šta je on radio iza, ja ne znam. To je priča koju mi znamo jer iz firme nam ništa nisu rekli - priča potresno Svetlana.

Prema njenim rečima, brat joj je na mestu ostao mrtav.

- Buldožer ga je samleo, bio je sav zdrobljen. Ubrzo je došla Hitna pomoć i posle pet minuta su rekli da je preminuo na licu mesta - priča Svetlana.

Slađan je prebačen u KBC Kragujevac. Tamo je urađena njegova obdukcija, ali Svetlana kaže da nisu dobili potvrdu o njegovoj smrti:

- Odmah su ga prebacili u KBC. Oni su radili obdukciju. Nikakav papir nismo dobili o njegovoj smrti. Dobili smo samo dve ceduljice da možemo da preuzmemo telo i da ga sahranimo. Mi smo to veče bili tamo kada je odvezen. Jedino smo dobili ceduljicu sa vremenom njegove smrti 16 časova i 15 minuta. Doktor nam je rekao na ulazu "Kako god da se desilo, njemu spasa nije bilo".

Svetlana kaže da je nakon njegove smrti, samo dobila njegove mobilne telefone i jaknu koja je bila na njemu u trenutku tragedije.

Prvo su angažovali pogrebnu službu i uzeli su opremu, a zatim su ponovo otišli za Kragujevac. U međuvremenu ih je zvala firma i rekli su da ponovo moraju da idu u KBC, ne bi li im izdali te dve potvrde da mogu da preuzmu telo.

- Otišli smo na groblje gde sam identifikovala njegovo telo. Prepoznala sam ga, to je bio on, Slađan, nalazio se u sanduku. Zagrlila sam ga, poljubila - priča Svetlana i dodaje:

- Još nismo dobili potvrdu o smrti. Mi nismo još dobili Izvod iz knjige umrlih od matične službe u opštini.

Svetlana kaže da moraju da dobiju potvrdu o smrti iz Kliničkog centra, i to trebaju, kako kaže, da potpišu doktor koji ga je odvezao sanitetom i doktor koji je proglasio njegovu smrt.

Bez tih potpisa ga ne mogu uvesti u knjigu umrlih.

Slađan je iza sebe ostavio dve ćerke i dva unuka.

Direktor firme "LDS" bez komentara

Direktor građevinske firme "LDS" u požarevcu I.P. kaže za Telegraf.rs da je upućen u nesrećni događaj, ali da nije u mogućnosti da da dodatni komentar.

- Znam, da se to dogodilo. Ja nisam tada bio prisutan. Toliko vam mogu reći - kratko nam je odgovorio.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Despotovcu kažu da je u toku postupak dokaznih radnji

- U vezi vašeg zahteva, obaveštavamo vas da je od strane tužilaštva dana 26.01.2022. godine izdata naredba da se izvrši sudsko medicinsko veštačenje, pregled i obdukcija sada pokojnog Košarić Slađana iz Ostrova, opština Požarevac, o vrsti, težini i mehanizmu nastalih povreda i da je u toku izrada nalaza i mišljenja veštaka, kao i da je u toku predistražni postupak u cilju utvrđivanja načina nastanke nesreće - potvrdili su iz Osnovnog javnog tužilaštva u Despotovcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    1. februar 2022 | 21:57

    Srbija je jedina na planeti u kojoj za smrt radnika na radnom mestu niko ne odgovara. Na zapadu svaki poslodavac bi vise voleo da se to njemu desi nego radniku kad zna kakve ga obaveze ocekuju prema porodici ostecenog dok je ziv. Toliko o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA