≫ 

Borović: "Aleksić optuživao žrtve", Jakovljević: "Neko je osmislio scenario optužbi protiv Mike"

Danas je održano prvo ročište na kom je Aleksić iznosio svoju odbranu, a nastaviće na narednom ročištu u martu

  • 15

Prvo suđenje na kom je Miroslav Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja, započeo iznošenje svoje odbrane održano je danas u Višem sudu u Beogradu. Nakon ročišta, jedan od punomoćnika oštećenih, advokat Borivoje Borović rekao je da je Aleksić optuživao žrtve, dok njegov Branilac Zoran Jakovljević tvrdi da je "neko osmislio scenario optužbi".

- Moramo da dokažemo da je stvarna ova priča koja se Aleksiću stavlja na teret. Mi kao advokati smo dužni da budemo branioci, a u ovoj situaciji branimo interese žrtava. Da li će tužilaštvo ići do kraja ili ćemo morati mi nešto da potegnemo, videćemo. Ovo sigurno neće ostati nerešen predmet, niti javnost može da se zavede, tim pre što je pokušao sam da, iz zatvora, režira paralelno suđenje na Pinku i na Hepiju u kojim je optuživao žrtve. Zato nas je, čini mi se osokolio da se ovde maksimalno posvetimo, dokazujući tu njegovu krivicu - rekao je Borović.

Branilac Miroslava Aleskića advokat Zoran Jakovljević rekao je da će drugi deo odbrane da bude usmeren na to kako je "neko osmislio scenario optužbi protiv njegovog klijenta".

- Objasniće u nastavku suđenja, zašto je neko to tako uradio, koji su razlozi i sve ostalo - rekao je Aleksićev branilac.

Upitan na koga tačno misli kada kaže "ko je to osmislio", Jakovljević nije precizno odgovorio.

- Polako, videćete. Ne mogu da kažem dok ne budem potpuno siguran, ali sve polako izlazi na videlo. Postoji scenario za sve ove događaje koji su činjenično opisani u optužnici, a sad odjedanput nema scenarija. Zna se da scenarija ima, zna se ko ga je pisao, kako i na koji način je sve trebalo da bude realizovano - naveo je Aleksićev advokat u izjavi novinarima ispred Palate pravde.

Video: Advokat Mike Aleksića otkriva da će sve ubrzo biti raskrinkano: Znamo ko sve ovo pakuje i zašto

Istakao je da nema materijalnih dokaza protiv Aleksića da je silovao i polno uznemiravao glumice i da će se pokazati kako je neko "majmunisao srpsku javnost i pričinio ogromnu materijalnu štetu".

Tvrdi da su glumice, koje su prijavile Aleksića, uz ovaj slučaj napravile veliku uzlaznu putanju i društvenu promociju.

- To su mlade osobe, koje su tek sada shvatile u šta su se upustile. One zbog godina i neiskustva ne mogu da iznesu ovaj krivični postupak onako kako je neko osmislio, a on zna dobro kako je to radio, koliko je vremena utrošeno i koliko novčanih sredstava - smatra Jakovljević.

Napomenuo je da tokom istrage Aleksićeva odbrana nije imala mogućnost da se brani kako treba i može, jer joj je, kako je rekao, zamenik tužioca onemogućavao ključne odgovore na ključna pitanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glumica

    2. februar 2022 | 16:24

    Mika je meni predavao, i uvek je bio na distanci jedino je imao govorne metode malo slobodnije. Vrata njegove kancelarije su bila non-stop uvek otvorena i na tome je insistirao. Nevinog pedagoga ovako optužiti i to posle toliko godina to je baš suludo.

  • Zamajavanje

    2. februar 2022 | 16:04

    Verujem da ovaj advokat, koji brani Miku, ima keca u rukavu i da je sve ovo zaludjivanje naroda. Meni su oduvek bile odvratne, u filmovima i serijama, scene aktivnog seksa i gole glumice jer neke od njih su spremne na sve zbog uloga i karijere. Ogradjujem se i komentarišem samo ovaj slucaj, inače osudjujem silovanje i kad se odmah prijavi i dokaže, doživotna.

  • teorija zavere

    2. februar 2022 | 17:16

    Borović je jedan od najskupljih advokata u Srbiji. Nije mi jasno šta će oštećenim devojkama advokat, pa još i jedan od najskupljih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA