Zaplenjeno pola tone obuće koja se nabavlja "na kilo" na Horgošu: Krijumčarena u prikolici kombija iz Nemačke

Otkrivena je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "fijat dukato"

  • 5
neprijavljena obuća, horgoš, zaplena, Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom u utorak na ulazu graničnog prelaza Horgoš, otkrili gotovo 600 pari neprijavljene obuće u prikolici jednog kombija koji se iz Nemačke uputio ka AP KiM.

Pokušaj krijumčarenja ove impozantne količine obuće otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "fijat dukato"sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carina.

Prema dokumentaciji koja je pratila robu natovarenu na prikolicu radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i 4 džaka obuće.

Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena, nalazi još 16 neprijavljenih džakova obuće.

Detaljnim pregledom zatečenih džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča.

Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom "na kilo", te da je ova pošiljka teška preko 500 kilograma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    3. februar 2022 | 16:02

    Ozbiljne kriminalce ste pohvatali, svaka cast

  • Zare

    3. februar 2022 | 16:18

    Čovek 20 godina švercuje Najk,Puma,Aseks i Adidas patike iz Švajcarske u Srbiju i to na tone.Tamo par plaća 1 evro, ovde ih prodaje po 30 -70 evra a takve su u sportskim prodavnicama od 100-400 evra. Pa vi vidite da li je isplativ šverc.

  • RoBot

    3. februar 2022 | 19:55

    Jedan uhvacen, deset proslo.. ovi instagram trgovci, koji prodaju kopije uglavnom, na crno, ubijaju posao ljudima koji prodaju istu robu i placaju sve sto treba drzavi. I to traje bez problema godinama... Znaci ako radis kako treba, nisi normalan, a subvencije po radniku dobijaju samo strane kompanije, domace nek se zatvaraju, jel ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA