Brnabić: Krivičnim prijavama dokazali smo neistine pojedinih medija

Brnabić kaže da se zahvaljujući tim krivičnim prijavama sada zna da to nije istina, i da je laz sve što su pisali pojedini mediji o Jovanjici i o povezanosti sa Veljkom Belivukom

  • 5
Ana Brnabić  Referendum glasanje Foto: ATA Images

Krivičnom prijavom koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv predsednika Aleksandara Vučića, a povodom pisanja pojedinih medija da je Vučić povezan sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, i koja je u međuvremenu odbačena jer nije bio elemenata krivičnog dela, pokazali smo da su pisanja tih medija neistinita, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Odgovarajući na pitanje da prokomentariše, prema rečima novinara, "lažne krivične prijave", a koje je, između ostalih, jednu podneo Vučević protiv Vučića, i ko treba da snosi odgovornnost za te "lažne prijave", Brnabić je istakla da su prijave podnete na osnovu pisanja istraživački medija i da bi odgovornost trebalo da snose oni.

- Zašto ti mediji nisu podneli krivičnu prijavu. Ja ću vam reći zašto, zato što su oni znali da ne objavljuju istinu, nego su objavljivali informaciju u službi politike - rekla je Brnabić.

Istakla je da je zato Vučević podneo krivičnu prijavu kako bi Tužilaštvo ustanovilo da li u tome ima istine ili nema.

- Krajnje je licemerno da objavljujete informacije kakve objavljujete, a da niko ne podnosi krivične prijave - navela je premijerka.

Brnabić kaže da se zahvaljujući tim krivičnim prijavama sada zna da to nije istina, i da je laz sve što su pisali pojedini mediji o Jovanjici i o povezanosti sa Veljkom Belivukom.

Video: Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa Eskobarom i Lajčakom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    5. februar 2022 | 16:14

    Krivičnom prijavom se ne dokazuje ništa

  • Züri

    5. februar 2022 | 17:39

    Samo u Srbiji političari odlučuju o krivičnim prijavama a ne policija i tužilaßtvo,ovde nije tako a ne mora komentar ni da prođe.

  • Boža Zemunac

    5. februar 2022 | 18:33

    Za svaku pohvalu ,tako treba pravi političari da rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA