≫ 

Direktor Centra iz Gradišta pušten uz nanogicu: Preti mu zatvor zbog nasilja nad ženom, taštom i šurakom

Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru kućni pritvor uz nanogicu do pravnosnažnog okončanja postupka

  • 3
Danijel Živanović nanogica Foto: Facebook/Danijel Živanović, Shutterstock

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je Osnovnom sudu u Velikom Gradištu optužni predlog protiv Danijela Ž. iz Velikog Gradišta zbog tri krivična dela nasilje u porodici. Njemu se na teret stavlja da je 31. januara 2022. godine primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje supruge, tašte i svog šuraka.

Kako je za Telegraf.rs saopštio portparol OJT Veliko Gradište Boban Novaković, do nasilja je došlo  nakon što je supruga osumnjičenog navela da želi da ga napusti.

- Najpre vikao i galamio, a zatim joj zapretio da nema gde da ide, da će je ubiti i da će zaklati ko bude prišao njegovom detetu, da bi joj potom stegao za ruku i više puta udario po leđima i levom ramenu, a zatim počeo da je steže po levoj šaci, kojom prilikom joj je naneo povrede u vidu hematoma na levoj šaci.

Taštu je vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, a zatim je otvorenom šakom udario po glavi u predelu čela i desne slepoočnice. Svog šuraka je takođe vređao, zahtevajući da izađe iz njegove kuće, da bi mu zatim prišao i pesnicom udario u bradu i donju usnu, a zatim i u potiljak, uhvatio za odeću i povlačio ka sebi, kojom prilikom mu je naneo povrede u vidu otoka i erozije sluzokože - dodaje Novaković.

Tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo sudu da okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od najmanje jedne godine i meru bezbednosti zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenima u maksimalnom trajanju od tri godine.

Po podnošenju optužnog predloga, Osnovni sud u Velikom Gradištu je okrivljenom odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) uz elektronski nadzor (nanogicu) do pravnosnažnog okončanja postupka, s obzirom na to da se oštećena, njegova supruga, više ne nalazi u istom domaćinstvu.

Takođe mu je izrečena i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa oštećenima i svedokom, kako okrivljeni ne bi ometao postupak uticanjem na navedena lica.

Video: Kako prepoznati nasilje kod partnera, pre nego što bude prekasno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    10. februar 2022 | 10:55

    Bravo za sudstvo, nasilnik na slobodi!!! Kakva bre nanogica, sa nanogicom ne moze da tuče nekog????!!!!!

  • Odlično

    10. februar 2022 | 11:39

    Bravo sve 5??!Sudstvo daje krila jače nego Red Bull??!Gradjani radi te kriminalne stvari slobodno jer nema sudstva sve vam je dozvoljeno a u krajnem slučaju nemaju toliko zatvora za 100 000 hiljada ljudi??!

  • Zeljko

    10. februar 2022 | 11:37

    samo robija !!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA