≫ 

Detalji hapšenja doktorke iz Novog Sada: Evo kako je otkriveno da je izdavala lažne potvrde o vakcini

Reč je o lekarki iz ambulante u Kaću

  • 13
Lekar, hapsenje, lekovi Foto: Shutterstock

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja policija je uhapsila doktorku Doma zdravlja "Novi Sad" iz ambulante u Kaću D. P. U. (42) i S. A. (42), dok se M. B. (31) tereti za krivično delo falsifikovanje isprave, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, D. P. U. je iskoristivši svoja ovlašćenja za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv korona virusa lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale iako to nisu učinile, piše Blic.

Osumnjičeni S. A. i 37-godišnja ženska osoba za kojom se traga su, kako se sumnja, dostavljali D. P. U. lične podatke za sebe, osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu dobili potvrde o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne.

Iz Doma zdravlja policiji dojavili za malverzacije

Kako saznaje Blic policija i tužilaštvo delovali su po dojavi nadležnih iz Doma zdravlja "Novi Sad" koji su im ukazali na nepravilnosti u radu svoje zaposlene D. P. U.

Nadležni Doma zdravlja "Novi Sad" potvrdili su ovu informaciju objašnjavajući da su osluškujući i prateći sve ono na šta im ukazuju građani, a tiče se nepravilnosti u radu jedne od doktorki, pokrenuli internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te su u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili rezultate.

- Rad Doma zdravlja "Novi Sad", najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži. Dom zdravlja "Novi Sad" ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati. Svaka vrsta zloupotrebe i bacanja ljage na sve one koji savesno rade svoj posao biće zaustavljena u korenu – ističu nadležni iz Doma zdravlja "Novi Sad".

Oni su poručili da će, kao odgovorna ustanova, koja je više od 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa, uvek biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene.

- Zahvaljujemo se državnim organima na brzoj i profesionalnoj reakciji koja je za cilj imala brigu o građanima i zaštitu zdravstvenog sistema države – zaključuju nadležni Doma zdravlja "Novi Sad".

Podsetimo, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Video: Hapšenje osumnjičenog za ubistvo u Kaoniku kod Kruševca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цгц

    10. februar 2022 | 18:47

    Молим вас да ли говоримо о лекарској етици, па жена чим затрудни тражи гинеколога који јој води трудноћу, наравно приватно, а пирођај тај гинеколог обавља у државној установи где дотични ради и шта је то, легално? све по закону,? ајде те молим вас, сви све знају и ћуте, плата дође ко џепарац а приватлук цвета

  • Margit

    10. februar 2022 | 18:00

    Ja sam u Dom Zdravlja Novi Sad radila, sad sam penzionerka i neznam sta se to desava sa ljudima, sada je data plata mnogo veca nego sto smo imali pre, a i tada je bilo i epidemija i variola vera radilo se, ma nije nam palo na pamet da zaradjujemo tako. Koliko smo imali toliko je dosta, ocigledno da nekima ne vredi dati veliku platu on ce uvek uraditi nesto nedolicno.

  • Bela

    10. februar 2022 | 18:16

    Kakva je ovo hajka na lekare u predhodnih par dana???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA