Nove informacije o slučaju ubistva Jelene Marjanović i činjenice koje smo zaboravili

Tokom istrage u slučaju ubistva Zorana Marjanovića desetak osoba se vodilo kao osumnjičeni. Sa svima njima obavljeni su razgovori, ali i uzeti DNK-a uzorci

  • 10
Suđenje Zoran Marjanović Foto: ATA Images

Današnje ročište u sudskom postupku koje se vodi u Višem sudu u Beogradu za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, u aprilu 2016. godine, a za koje se tereti njen suprug Zoran, podsetilo je na neke zaboravljene stvari iz istrage u vezi s ovim slučajem, ali smo saznali i pojedine novine u vezi sa njim.

1. DNK sa mrtvog osumnjičenog čoveka 

Na dananjem ročištu se saznalo da je u okviru ovog postupka uzet DNK uzorak sa mrtvog čoveka koji je u jednom momentu bio osumnjičen. Radi se o Saši Mirkoviću, koji je preminuo krajem aprila. Da podsetimo Jelena Majanović je ubijena 2. april na nasipu Crvenka u beogradskom naselju Borča.

Zamenik tužioca na današnjem ročištu je tvrdila da je uzet uzorak dok je on bio živ, međutim u naredbi za sprovođenje ove analize, što je i sudija potvrdila stoji da je uzorak DNK-a uzet u sali za obdukcije.  

- U naredbi piše da je Marković Saši uzet uzorak u sali za obdukciju. Nemoj da mi tužilac spočitava da ne znamo naš predmet - kazao je Marjanovićev branilac Aleksandar Zarić.

2. Marjanovići prisluškivani 

Odbrana Zorana Marjanovića danas je istakla da je cela porodica njihovog klijenta, kao i on sam prisluškivana i da za to imaju dokaze iz policije, a da toga nema u spisima i da transkripti nikada nisu dostavljeni sudu.

- Imamo izveštaj od policije od 30. maja da su postavljeni uređaji i da su svi Marjanovići prisluškivani. Sudu nikada nisu dostavljeni transkripti razgovora. Odbrana je insistirala na tome kao što insistiramo na tome da se kaže koja su sva lica bila na nasipu - rekao je danas jedan od Marjanovićevih advokat Nikola Dumnić.

3. Snimak sa kuće Jakovića

Advokat Aleksandar Zarić je naveo da dugo nije uzet snimak sa kuće Jakovića u Crvenki. On je uzet tek 19. aprila, a po rečima odbrane on ide u korist Zoranu Majanoviću.

4. Veštačen i automobil taksiste

Danas je obelodanjeno, da je predmet istrage bio i taksista M. B. koji je pominjan nedugo nakon Jeleninog ubistva. Deo veštačenja bio je i njegov automobil "opel astra".

5. Trag krvi na sedištu automobila 

Ponovo se povela priča o kapi krvi na naslonu sedišta automobila "mercedes" koji je i Jelena vozila. U izveštaju se navodi da ne može da se ustanovi koliko je ta krv stara, koja je uzeta u obradu 12. marta 2019. godine.

Advokat Nikola Dumnić je tada podsetio da je taj automobil u međuvremenu nekoliko puta od ubistva Jelene Majanović otuđivan od Zorana i vraćan

6. 10 osumnjičenih

Tokom istrage desetak osoba se vodilo kao osumnjičeni. Sa svima njima obavljeni su razgovori, ali i uzeti DNK-a uzorci. Međutim, nije bilo poklapanja. Takođe, tokom istrage je ispitano više od desetak svedoka. Na primer od baka Rade što je čuvala koze, bicikliste, ljudi pored rampe, komšija, rođaci, frizerka...Ono što je ostalo nerazjašnjeno, a što je odbrana pitala zašto su se te osobe vodile kao osumnjičene.

7. Jelenin mobilni telefon

Danas su prvi put prikazani izveštaju sa Jeleninog mobilnog telefona. Tu se vidi da je najviše poruka i poziva razmenila sa suprugom Zoranom. Advokat odbrane Nikola Dumnić je tom prilom rekao da se vidi da su Jelena i Zoran imali lep brak.

8. Blato 

Ponovo je prikazano veštačenje blata sa Zoranove obuće i nogavica. U tom izveštaju je navedeno da se ono poklapa sa onim gde je pronađena Jelena. Veštaci su rekli da takav sastav blata može da se nađe bilo gde u gradu, pa čak i ispred Palate pravde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OGNJEN

    11. februar 2022 | 19:42

    Vazno je sa si se upicanio i postao medijska zvezda.Savrseno ubistvo iza kojeg stoji porodica Marjanovic.

  • El Grande

    11. februar 2022 | 19:46

    Ubio je, imao vezu državi koja sve to prikriva. Uzeli DNK krvi 2019. a ona ubijena 2016. Nemojmo se zezati ljudi

  • F1C3

    11. februar 2022 | 19:30

    Nijedan dokaz nije jak ako ga odbrana argumentovano obori pred sudom,da ima dokaza proces bi se odavno završio,ne krivite odbranu jer oni rade samo svoj posao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA