• 0
 ≫ 

Počinje ponovno suđenje staklorescu za ubistvo pekara: 26 puta ga udario čekićem, pa telo sakrio u radnji

 ≫ 

Gavranović je bio pravosnažno osuđen u junu prošle godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali je tu presudu u oktobru ukinuo Vrhovni kasacioni sud odlučujući po zahtevu za zaštitu zakonitosti, zbog nepropisno sastavljenih sudskih veća koja su donela presude i u prvostepenom i u drugostepenom postupku

  • 0
Nikolina pekara, Filip Gavranovic, Nikola Ostojic, pekar, staklorezac, ubistvo, suđenje

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Telegraf, Facebook

U Višem sudu u Beogradu u četvrtak bi trebalo da počne ponovljeno suđenje staklorescu iz Resavske ulice Filipu Gavranoviću, povodom optužbi da je u novembru 2017. godine ubio komšiju pekara Nikolu Ostojića, a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji.

Gavranović je bio pravosnažno osuđen u junu prošle godine na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, ali je tu presudu u oktobru ukinuo Vrhovni kasacioni sud odlučujući po zahtevu za zaštitu zakonitosti, zbog nepropisno sastavljenih sudskih veća koja su donela presude i u prvostepenom i u drugostepenom postupku.

Vrhovni kasacioni sud je naložio da se Gavranoviću sudi ponovo jer su u radu veća učestovale sudije koje su ranije odlučivale o njegovom pritvoru, kao i u slučaju Darka Šarića i ostalih osuđenih za šverc kokaina.

Na početku suđenja u julu 2018. godine Gavranović je priznao da je ubio Ostojića, tvrdeći da je to bilo u samoodbrani, a naveo je i da se kaje zbog svega što se dogodilo.

Gavranović je optužen da je 3. novembra 2017. godine uveče, u svojoj staklorezačkoj radnji, pijan iz koristoljublja ubio Ostojića, sa kojim se intenzivno družio duže vreme i od njega pozajmljivao novac, a takođe je znao i da Ostojić sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi njegova pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i pili, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezackoj radnji, Gavranović je Ostojiću naneo najmanje 26 udaraca čekićem i gletom po glavi, usled kojih je preminuo, smatra optužba.

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje i potom se našao sa ženom I. S. koja je prethodno telefonom isnistirala da iste večeri vrati dug od 2.000 evra njenom drugu.

Potom se vratio se do svoje radnje, uzeo Ostojićevu torbicu izdvojio deo novca koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I. S., koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra.

Ostatak novca, torbica i telo ubijenog su pronađeni prilikom pretresa štaklorezačke radnje 6 i 7. novembra 2017. godine.

Video: Porodica ubijenog pekara zadovoljna presudom: Staklorescu Gavranoviću 30 godina za teško ubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA