Bleki, omiljeni ulični svirač iz Novog Sada, biće sahranjen u četvrtak na Gradskom groblju

Kristijan Kostić ubijen je u sredu, kada ga je nasmrt pretukao Žarko R. (21)

  • 2
Kristijan Kostić Bleki Printscreen: YouTube/Bleki Novi Sad

Kristijan Kostić Bleki (61) koji je ubijen u sredu, kada ga je nasmrt pretukao Žarko R. (21) iz Žablja, biće sahranjen u četvrtak, 17. februara u 12 časova, na novosadskom Gradskom groblju.

Novosađanima omiljeni ulični svirač na gitari, koji je najčešće boravio u centru grada i u pothodniku na Bulevaru Mihajla Pupina, pronađen je u sredu ujutro u lokvi krvi, bez svesti i disanja, u Kosovskoj ulici u blizini Riblje pijace.

Nesrećni čovek je zadobio prelom lobanje i rebara i teškim povredama je ubrzo po prijemu u Urgentni cenjntar podlegao.

Novosađani se i dalje na društvenim mrežama opraštaju od muzičara i ističu da je bio dobar čovek, koji nikom nije učinio nažao.

- Dotični nije ubio Blekija, već i deo Novog Sada, zauvek - rekao je jedan od građana.

Podsetimo, Žarko je u policiji priznao delo i ispričao kako je do toga došlo, a između ostalog rekao je: "Tražio sam Kristijanu pare. On mi je dao 390 dinara, rekao je da samo to navodno ima. Pukao me je bes. Počeo sam svesno da ga udaram".

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu navelo je da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv R. Ž. (21) zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA