≫ 

Policija pojačava kontrolu traktorista: Često ginu i izazivaju nezgode, od početka godine stradala četvorica

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima

  • 6
Traktor Vladimirec Foto: Mateja Beljan

Pripadnici uprave saobraćajne policije MUP Srbije vršiće u narednom periodu pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju na putevima, sa posebnim akcentom na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a s ciljem povećanja bezbednosti saobraćaja, najavljeno je danas iz MUP.

Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nesreće u kojima su učestvovala lica koja su upravljala traktorima, a analize su pokazale da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.

S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, MUP apeluje na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno na uređajima za svetlosnu signalizaciju.

U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine tokom noći kao i u uslovima smanjene vidljivosti tokom vožnje na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.

Video: Telegraf sa policijom u pojačanoj kontroli vozača na alkohol i narkotike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ohman

    15. februar 2022 | 15:30

    Njih je najlakse opljackati.

  • Rođak sa sela

    15. februar 2022 | 17:26

    Bravo! Udri gde je najtanje. Neće valjda da udare na tatine sinove koji pijani i drogirani voze Audi i BMW. Lakše je nad seljacima sa ljutim mašinama koje se zovu traktor i idu 15km/h. Oni u saobraćaju učestvuju najduže 15 minuta dnevno na regionalnom putu a ostatak u njivi. Njima je za bezbednost u saobračaju dovoljno samo da budu osvetljeni i vidljivi.

  • Milan

    15. februar 2022 | 18:08

    1. "U narednom periodu se očekuje povećan broj traktora na putevima"?! A ja budala mislio da su traktori uglavnom na njivama. 2. "Kontrola će najveći akcenat staviti na vožnju pod uticajem alkohola". Ti seljaci stvarno od ranog jutra pijani sedaju na traktor i uopšte mi nije jasno rade li oni nešto na tim njivama ili samo šljokaju i šmrču pa kad se uveče vraćaju kući divljaju sa tim besnim mašinama. Da nije glupo bilo bi smešno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA