Pokrenut postupak protiv policajaca u Aleksandrovcu, koji su uhapšeni zbog mučenja: Pretukli vozača

Kruševljanin (43) zadobio je teške povrede, prelome pet rebara i kosti glave, odnosno nosa

  • 3
Uhapšeni policajac hapšenje policajca Foto-ilustracija: Shutterstock

Protiv pripadnika Policijske stanice Aleksandrovac I. N. (35) i P. V. (38) pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti.

Policija je potvrdila sumnje da su aleksandrovački policajci naneli neške telesne povrede Kruševljaninu starom 43 godine, a potvrđeno je i da su zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje policajci uhapšeni, pišu Novosti.

- Njima je po nalogu osnovnog javnog tužioca u Brusu određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu. Takođe, protiv I. N. i V. P. pokrenut je disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su iz službe do okončanja tog postupka - saopšteno je u PU Kruševac

P. V. i I. N. iz Aleksandrovca bili su u patroli u Gornjem Stupnju kod Aleksandrovca,kada su, kako se sumnja, 15. februara u tri sata posle ponoći zaustavili putničko vozilo za čijim je volanom bio Kruševljanin K. D. (43). Prema nezvaničnim saznanjima, radnju zaustavljanja putničkog vozila za čijim volanom je bio K. D. nisu prikazali u službenoj evidenciji, ali će taj mogući momenat, kao i drugi elementi celog slučaja, biti poznatiji kada se obavi saslušanje oštećenog, ali i osumnjičenih, nakon isteka mere zadržavanja do 48 sati.

- Očekuje se da istraga utvrdi da li se neko od privedenih policajaca od ranije znao sa vozačem, koji je ceo slučaj i prijavio i koji je u međuvremenu zbrinut u Opštoj bolnici Kruševac sa teškim povredama, prelomima pet rebara i kosti glave, odnosno nosa - navodi izvor Novosti.

Privedeni policajci biće saslušani sutra pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Brusu, koje vodi celu istragu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. februar 2022 | 15:57

    POSTALI SMO ZAPAD -KAO U AMERICI !!! A KAD SE TAMO BEZI OD POLICIJE MOZE I METAK DA TE STIGNE !!!

  • Narod

    16. februar 2022 | 18:02

    Da su ispravno postupili, policajci ne bi krili da su ga zaustavili. Puno je kompleksasa u policiji, kao onaj Krstic...a kad dodje neki Kalimero pa puc, puc...vrag im je kriv.

  • Joksim

    16. februar 2022 | 16:21

    Ovi su mozda preterali ali nema zakona bez cvrste ruke, naravno za sve gradjane podjednako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA