≫ 

Staklorezac o ubistvu pekara: "Da mogu da vratim vreme, ne bih se branio i Nikola bi bio živ"

Prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina robije

  • 3
Filip Gavranovic, Nikola Ostojic, Resavska, ubistvo Foto: Telegraf, Facebook/Gavranovic Filip

"Priznajem odgovornost da sam učestvovao u tom nesrećnom događaju, ali se ne slažem sa razlozima i motivima koji su navedeni od strane Tužilaštva". Ovako je na ponovljenom suđenju u višem sudu u Beogradu danas započeo odbranu staklorezac Filip Gavranović, koji je prvostepenom presudom bio osuđen na 30 godina robije, zbog ubistva Nikole Ostojića u novembru 2017. godine, a koji mu je bio komšija u Resavskoj ulici gde imao pekaru.

Navodni motiv za svirepo ubistvo, a potom i prikrivanje istog bili su Gavranovićevi dugovi, odnosno koristoljublje koje on i dalje negira.

- Izražavam najdublje saučešće porodici, i kajanje zbog onoga što sam uradio. Bio sam ponižavan, vređan i onda napadnut, pa sam se samo branio od čoveka koji je bio mnogo jači od mene. Te večeri branio sam svoj život i nema govora da sam bilo šta loše uradio iz drugih razloga. Da mogu da vratim vreme sada bih trpeo sve uvrede, batine, ne bih se branio i Nikola bi bio živ - rekao je Gavranović pred sudom, pišu Novosti.

Na današnjem suđenju odbrana je zatražila da optuženi bude pušten iz pritvora, u kojem se nalazi više od 4 godine, jer za to, kako tvrde ne postoje više razlozi, niti veliko uznemirenje javnosti.

Tužilaštvo se usprotivilo ovom zahtevu odbrane, a pokretima i pogledima negodovale su i sestre, odnosno supruga ubijenog, koje su danas bile u sudnici i dale iskaz kao svedoci oštećenih.

Na kraju je petočlano sudsko veće nakon pauze i većanja donelo odlukui – Gavranović i dalje ostaje u pritvoru.

Sledeće suđenje zakazano je za 17. mart.

Video: U majicama sa porukom koja boli: Prijatelji ubijenog Miloša na izricanju presude Neđeljku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    17. februar 2022 | 15:42

    Nikolu sam poznavao, ovog monstruma možda samo u prolazu, kod Nikole sam skoro svako jutro na doručku bio, on je Nikolu mogao da ubije samo s leđa, Nikola je bio Gramada od čoveka, inače bio je dobar miran čak i povučen čovek, odmeren u svemu, ovaj se sada brani ne bi li mu umanjili robiju, ali svakako 40 je zaslužio...

  • Zub za zub

    17. februar 2022 | 15:14

    Oko za oko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA