≫ 

Određen pritvor do 30 dana uhapšenom u Beogradu koga povezuju sa ISIS-om

Igor D. je već osuđivan zbog širenja rasne i verske mržnje

  • 17
ISIS terorista Foto: Shutterstock

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je Igor D. zbog krivičnog dela Javno podsticanje na izvršenje terorističkih dela nakon čega je tužilac doneo naredbu za sprovođenje istrage, saznaje "Telegraf. rs".

Prema našim informacijama, tužilac za organizovani kriminal sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se uhapšenom odredi pritvor.

Kako "Telegrf.rs" saznaje, Igor D. je danas uhapšen jer je bio administrator jedne grupe u kojoj je pozivao na džihad.

Kod njega je pronadena i velika kolicina novca.

- Dalja istraga će utvrditi za šta je konkretno bio namenjen novac kao i da li je njim trebalo da budu finansirani napadi - dodaje naš izvor iz istrage.

Podsetimo, Igor D., Srbin vehabija koji je bio u kontaktu sa ISIS, hapšen je još 2017. u Beogradu, kada se spremao se da kamionom gazi ljude u centru grada. Kod njega su tada nađeni planovi za napad kakav je viđen u Barseloni.

Kod uhapšenog Igora D. policija je, pre pet godina, u stanu u laptopu i mobilnom telefonu našla detaljne nacrte i planove napada koji je trebalo da izgleda kao onaj u Barseloni kada je Marokanac Junes Abujakub kombijem uleteo u masu ljudi ispred šoping centra na La Rambli. Tada je ubijeno 13, a teško povređeno više od sto ljudi!

Podsećanja radi, Igor Despotović je srpskim vlastima postao "bezbednosno interesantan" tokom avgusta 2016. godine.

Prema našim informacijama, on je već osuđivan zbog širenja rasne i verske mržnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majka

    18. februar 2022 | 16:34

    Jadna je ona sto je tebe rodila srpski izrode. Ja verujem da te se roditelji odricu jer ne mogu prihvatiti cinjenicu kakvo su zlo rodili.

  • Jadar

    18. februar 2022 | 17:56

    Igor Despotovic moj komsija, uvek su Despotovici bili jadni, svi ih zovu preletaci. Zloooo

  • Slađana

    18. februar 2022 | 18:35

    Ako su ga već zbog svega toga hapsili, šta on radi na slobodi i uopšte u Srbiji?Neka odseli kod braće po veri, nema šta ovde da traži! A to važi i za sve ostale koji pljuju i truju ovu našu Srbiju i naš narod

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA