Tužilaštvo se oglasilo o smrti Ognjena (8): Umro posle operacije slepog creva 2018, još prikupljaju dokaze

Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu oglasilo se povodom smrti dečaka, preminulog nakon kratkog lečenja pre tri i po godine

  • 11
Ognjen Paunović Foto: Facebook/Pravda za Ognjena Paunovica-Justice for Ognjen Paunovic

Slučaj smrti osmogodišnjeg dečaka Ognjena Paunovića, preminulog od sepse 2018. godine nakon operacije slepog creva, koji je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, nalazi se u fazi dokaznih radnji, saznaje Telegraf.rs iz te ustanove.

Kako u odgovoru na naša novinarska pitanja odgovaraju iz OJT, veštačenje je vršio Medicinski fakultet u Novom Sadu.

- Obaveštavamo vas da se postupak nalazi u fazi dokaznih radnji, da je nakon izvršenog veštačenja od strane Medicinskog fakulteta u Novom Sadu krivična prijava bila odbačena od strane tužilaštva, a nakon čega je po rešenju Višeg tužilaštva to rešenje ukinuto i naloženo da Medicinski fakultet dopuni svoj nalaz i mišljenje, nakon čega je od strane punomoćnika oštećene P. V, majke preminulog deteta, stavljen predlog za novo veštačenje od strane referentne ustanove iz Zagreba, a koji predlog je rešenjem Tužilaštva, koje nije pravosnažno, odbijen - stoji u pisanom odgovoru Tužilaštva.

Prethodno, majka dečaka Ognjena je u razgovoru za Telegraf.rs rekla da je OJT dvaput odbio njenu krivičnu prijavu protiv protiv jednog od lekara za koga veruje da su njeno dete nesavesno lečili, međutim, žalbe Višem tužilaštvu u Pančevu su usvojene, a slučaj je vraćen u nadležnost Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu.

Podsetimo, dečak je lečen od 17. avgusta 2018. godine, kada je osetio prve simptome, do 28. avgusta, kada je preminuo. Dan ranije smešten je u vršačku bolnicu, gde je operisan, a posle čega je nastupila sepsa. Tako je navedeno u obdukcionom nalazu.

Ognjen Paunović Verica Paunović Izveštaj sa obdukcije / Foto: Privatna arhiva

Majka se u razgovoru za naš portal, od pre sedam dana, na rođendan dečaka prisetila svih detalja lečenja, koje je završeno smrću deteta. Kako je istakla, ne želi da dopusti da se na smrt njenog sina zaboravi, te da veruje da će pravda biti zadovoljena.

Povodom ovog slučaja obratili smo se i OB Vršac, gde je dečak delom lečen i operisan, ali su nas iz te zdravstvene ustanove uputili na Ministarstvo zdravlja, navodeći da su inspekcije bile na terenu.

- Povodom slučaja preminulog dečaka Ognjena Paunovića, a u vezi sa informacijama koje su Vam potrebne, obaveštavamo Vas da je nakon nemilog događaja u bolnici obaveštena republička zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja koja je izvršila kompletan nadzor nad nemilim događajem i imala uvid u kompletnu medicinsku dokumentaciju, te Vas molimo da se za sve tražene podatke obratite inspekciji Ministarstva zdravlja - stoji u ranijem odgovoru OB Vršac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    22. februar 2022 | 21:31

    Jadnicak mali kako se namucio

  • Coxi

    22. februar 2022 | 23:39

    Nasi,doktori..bruka,samo dva tri zelembaca u dzep i sve moze.a,ako nemamo na zalost mi umiremo,tuzna srbijo..

  • SVM

    22. februar 2022 | 23:06

    Skoro me nije nešto ovako jako potreslo. Samo je propust i neodgovornost velika. Duša,trebalo je da se probudi i zdrav ode kući. Moraju krivci da osete patnju i ako to ama baš nikako neće pomoći njegovima. Ali da umanji bes kod svih nas i spasi se neko dete njegove sudbine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA