Oglasila se porodica pokojnog ambasadora Antića

- Ni u jednom trenutku našeg života nijednim svojim gestom nije učinio ništa što bi kod bilo koga od nas stvorilo i najmanje zrno sumnje u njegovu čestitost i integritet - navela je porodica i dodala da će pomoć zatražiti na sudu

  • 33
Oliver Antić, ambasador Foto: lisbon.mfa.gov.rs

Porodica preminulog ambasadora Srbije i profesora Pravnog fakulteta Olivera Antića reagovala je danas povodom navoda u pojedinim medijima u Srbiji da je protiv Antića podneta krivična prijava za zlostavljanje navodeći da "s gnušanjem odbacuje" sve što se nalazi u prijavi, kao i "bilo kakvu pomisao, insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima".

U saopštenju koje potpisuju supruga, ćerka, sestra i sestričina Olivera Antića ističe se da je on bio ljudska i profesionalna veličina, posvećen suprug i brižna očinska figura sa kojim su decenijama živeli i uz koga su srećno odrastali.

- Ni u jednom trenutku našeg života nijednim svojim gestom nije učinio ništa što bi kod bilo koga od nas stvorilo i najmanje zrno sumnje u njegovu čestitost i integritet - navela je porodica i dodala da će pomoć zatražiti na sudu.

Inače, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je danas za "Telegraf. rs" da mu je podneta krivična prijava protiv sada pokojnog Olivera Antića za nedozvoljene polne radnje, koji je prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije stradao u nesrećnom slučaju u Portugalu 18. februara, gde je bio ambasador Srbije.

Krivičnu prijavu podnela je majka maloletne oštećene.

- Nakon razmatranja krivične prijave tužilaštvo je imalo nameru da proveri njene navode, ali će nakon saznanja o smrti prijavljenog doneti rešenje o odbačaju krivične prijave- saopštilo je tužilaštvo.

Takođe je apelovalo da se ne objavljuje slika krivične prijave koja kruži društvenim mrežama, jer se, kako je navelo tužilaštvo, "time zadire u privatnost maloletne osetećene što nije u skladu sa zakonom".

Juče je na društvenim mrežama objavljena krivična prijava protiv Antića u kojoj se tvrdi da je u više navrata napadao tada devetogodišnju devojčicu.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    22. februar 2022 | 15:53

    Pedofili padaju, počela istina da izlazi na videlo.

  • Oooo

    22. februar 2022 | 16:06

    Samo se vi pravite lhdi, pitajte hiljade studenata sa pravnog, i lica koja su polagala pravosudni kod njega pa će vam reći kakav je bio vas cenjeni Dika! Sve je ponižavap, bije slusao, maltretirao, gledao devojke pohotno. Pa sta je radio u aferi index? Nego ga je politika sačuvala. On i Jakšić sa pravnog uh teske priče

  • Ana

    22. februar 2022 | 16:18

    Ako je bio takva "moralna gromada", kako mu se omace vanbračno dete u 61.godini? I porodica znala za to, I prešla preko svega? I ta supruga, prešla preko neverstva? Znači, prešla bi i preko drugih stvari...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA