≫ 

Albanac "bembarom" stigao do Preševa i rekao da nema ništa, a ispod sedišta je bila kutija puna zlata

Nakit bio skriven ispod zadnjeg sedišta automobila

  • 2
Zaplenjeni nakit Foto: Uprava carina

Carinici su danas u saradnji sa policijom a na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita teškog 650 grama, skrivenog ispod zadnjeg sedišta jednog automobila.

Zlato je otkriveno kada je oko podneva na izlaz prelaza Preševo pristigao ''BMW 330 XD'' albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin.

Na postavljeno pitanje da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, vozač je odgovorio da nema ništa, ali je detaljnim pregledom utvrđeno da ta izjava ne odgovara istini.

Naime, tokom detaljne kontrole ustanovljeno je da se ispod zadnjeg sedišta krije kutija puna zlatnog nakita.

U kutiji oblepljenoj selotejp trakom nalazilo se čak 650 grama zlatnog nakita i to: 12 narukvica, 43 para minđuša, 26 prstenova, 21 privezak, 5 broševa, 22 lančića, 66 komada lomljenog zlata i 2 ručna zlatna sata marki ''Zenithcaptain'' i ''Baume & Mercie''.

Vrednost neprijavljenih dragocenosti je procenjena na iznos od 20.000 evra, te je nakon konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, nakit predat policiji.

Ovo je četvrta u nizu zaplena neprijavljenih dragocenosti, pa je za samo nekoliko dana zaplenjeno gotovo 5 kilograma zlata i zlatnog nakita (ispod patosnice u automobilu, ispod pazuha putnika, u ličnom prtljagu, a sada i ispod zadnjeg sedišta).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA